Το βράδυ της Παρασκευής, το βραζιλιάνικο τμήμα των Anonymous έκανε πράξη τις απειλές του, εξαπολύοντας κυβερνο-επίθεση στον επίσημο ιστότοπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, που είχε ως αποτέλεσμα το κατέβασμα του τοπικού σάιτ για αρκετές ώρες.

 

Όπως αναφέρουν οι New York Times, οι Βραζιλιάνοι χάκερ, μέλη των Anonymous, εντάσσουν την επίθεσή τους στην παγκόσμια επιχείρηση γνωστή ως Operation Hacking Cup ή #OpHackingCup και σκοπός τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εξαθλίωσης και διαφθοράς που επικρατούν στη χώρα, καθώς και για την αστυνομική βία. 

H ομάδα χακτιβιστών, υποστηρίζει ότι από την αρχή της διοργάνωσης, έχουν χτυπήσει πάνω από 100 σάιτ, μεταξύ των οποίων αυτά των μυστικών υπηρεσιών της Βραζιλίας, της βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, της Στρατιωτικής Αστυνομίας του Sao Paulo και του επίσημου σπόνσορα του Μουντιάλ, Hyundai.

 

Η μέθοδος κυβερνοεπίθεσης, γνωστή και ως επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης (Denial-of-service attack, DoS attack) που χρησιμοποίησαν οι χάκερς, δεν εξέπληξε τις αρχές, αφού είναι η ευκολότερη μέθοδος για να ρίξει κανείς, προσωρινά, οποιοδήποτε σάιτ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr