Τελικά ένορκοι και δικαστήριο στο Σαν Χοσέ των ΗΠΑ, όπου εκδικάστηκε άλλη μια διαμάχη μεταξύ της Apple και της Samsung στα πλαίσια του συνεχιζόμενου "πόλεμου της πατέντας", απεφάνθησαν ότι η Samsung παραβίασε τρεις από τις πέντε ευρεσιτεχνίες για τις οποίες την κατηγορούσε η Apple και τώρα καλείται να πληρώσει 119.625.000 δολάρια σε ζημιές.

 

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η κορεατική εταιρεία καταπάτησε τις ευρεσιτεχνίες της Apple που μετατρέπουν τηλεφωνικούς αριθμούς σε συνδέσμους, όπου χρήστης πατώντας τους μπορεί να πραγματοποιήσει κλήση, καθώς και της ευρεσιτεχνίας "slide to unlock" όπου ο χρήστης σύρει το δάκτυλο στην οθόνη για να ξεκλειδώσει τη συσκευή.

 

Όμως το δικαστήριο έκρινε ένοχη και την Apple, η οποία σύμφωνα με την απόφαση των ενόρκων, καταπάτησε δύο ευρεσιτεχνίες που αφορούν στον τρόπο οργάνωσης των φωτογραφιών και των βίντεο σε galleries, στις συσκευές της και θα κληθεί να πληρώσει στη Samsung 158.400 δολάρια.

 

Τo ποσό που επιδικάστηκε εις βάρος της Samsung για τις δέκα συσκευές όπου σύμφωνα με τις κατηγορίες παραβίαζαν στο σύνολο 5 πατέντες, θεωρείται ελάχιστο σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις της Apple που ήταν 2,191 δισεκατομμύρια δολάρια. 

 

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, αυτή δεν θα είναι η τελευταία φορά που οι δύο μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας διασταυρώνουν τα ξίφη τους, εξαιτίας των ευρεσιτεχνιών τους, ενώπιων της δικαιοσύνης.

 

[via]

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr