Πως θα σας φαινόταν να μπορούσατε να κρεμάσετε στον τοίχο, ή ακόμα και να φορέσετε το αγαπημένο σας... ποτό; Και, μάλιστα, σε μια από τις πιο καλαίσθητες εκδοχές του.

 

Η εταιρεία BevShots μετατρέπει την επιστήμη σε τέχνη - εμφιαλωμένη τέχνη - βάζοντας κάτω από το μικροσκόπιο διάφορους τύπους αλκοολούχων, κυρίως, ποτών μετά από αποκρυστάλλωση, και αφού τα φωτογραφήσει, εκτυπώνει τα ψυχεδελικά κι εξπρεσιονιστικά patterns (δείτε παρακάτω) σε καμβάδες, μεταξοτυπίες, διάφορα αντικείμενα ή και υφάσματα.

Gin Tonic

 

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε όταν ο χημικός - ερευνητής Michael Davis, ψάχνοντας τρόπους να χρηματοδοτήσει το εργαστήριό του στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, προσπάθησε να πουλήσει παρεμφερούς αισθητικής φωτογραφίες που προέρχονταν από το μικροσκόπιο και απεικόνιζαν μοριακές δομές όπως αυτή του DNA.

Κοκτέιλ Margarita

 

Οι ψυχεδελικές φόρμες του γενετικού μας υλικού, μετά από εξαντλητική μεγέθυνση, δεν είχαν ιδιαίτερη τύχη, ώσπου μια εταιρεία με γραβάτες του πρότεινε να στραφεί στη φωτογράφιση ακλοολούχων ποτών με την ίδια μέθοδο.

Tequila Sunrise

 

Έτσι γεννήθηκε μια πρώτη, μικρή εταιρεία που πούλησε μέσα σε μια δεκαετία πάνω από 5 εκατομμύρια γραβάτες που είχαν εκτυπωμένα επάνω τους τα πρώτα δείγματα φωτωγραφιών αλκοολούχων ποτών που είχαν περάστει από το μικροσκόπιο.

Ουίσκι

Λίγο καιρό μετά ο επιστήμονας με τη βοήθεια ενός επενδυτή ξεκίνησαν την BevShots και εδώ και μερικούς μήνες βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, media και πιθανών επενδυτών, με την πρωτότυπη ιδέα του.

 

Δείτε το video παρουσίασης της BevShots

 

[via]

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr