Κλοπή 2 εκατομμυρίων passwords από κυβερνο-επίθεση

Κλοπή 2 εκατομμυρίων passwords από κυβερνο-επίθεση Facebook Twitter
0

Μαζική επίθεση χάκερ που σημειώθηκε από τις 21 Οκτωβρίου και καθ' όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου, έφερε στη δημοσιότητα εχθές η εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας Trustwave, με έκτακτη αναφορά της, όπως μας ενημερώνει το CNN με σημερινό του δημοσίευμα.

H κυβερνοεπίθεση, που προήλθε από έναν ιό συλλογής στοιχείων, ο οποίος εγκαταστάθηκε σε χρόνο-ρεκόρ σε αναρίθμητους υπολογιστές ανά την υφήλιο, είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή άνω των 2 εκατομμυρίων passwords και επηρεάζει τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα καθώς και σέρβερ FTP, site διαμοιρασμού αρχείων καθώς και άλλα site με τεράστια επισκεψιμότητα. Σύνολο, 93.000 διευθύνσεις.

Μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα ιστοτόπων που έπεσαν θύματα κλοπής - καθώς και οι αριθμοι των "χακεμένων" λογαριασμών είναι: 

318,000 λογαριασμοί Facebook
70,000 λογαριασμοί Gmail, Google+ και YouTube
60,000 λογαριασμοί Yahoo
22,000 λογαριασμοί Twitter
9,000 λογαριασμοί Odnoklassniki (ένα από τα μεγαλύτερα κοιν. δίκτυα της Ρωσίας)
8,000 λογαριασμοί ADP
8,000 λογαριασμοί LinkedIn

Στις 24 Νοεμβρίου, αποκαλύφθηκε από τους ερευνητές της Trustwave ότι όλα τα στοιχεία στάλθηκαν σε έναν σέρβερ που βρισκόταν στην Ολλανδία. Η εταιρεία ειδοποίησε αμέσως, όλα τα site που επηρεάζονται από την επίθεση.

Το facebook και άλλα site, έσπευσαν να αρχικοποιήσουν (reset) τους λογαριασμούς χρηστών που επηρεάστηκαν, ενώ Google και Yahoo δεν έχουν προβεί σε δηλώσεις μέχρι αυτή την ώρα. 

Πάντως αρκετά site τεχνολογικού ενδιαφέροντος, προτρέπουν τους χρήστες των παραπάνω υπηρεσιών να κάνουν προληπτικό reset των κωδικών πρόσβασης των λογαριασμών που διατηρουν σε αυτά, αντικαθιστώντας τους με καινούριους.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM