Μια νέα υπηρεσία, που μοιάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας, με την ονομασία Amazon Prime Air φιλοδοξεί να λανσάρει η Amazon, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής της και CEO, Τζεφ Μπέζος, στην εκπομπή του CBS, 60 minutes.

 

Η υπηρεσία που βρίσκεται σε μορφή έρευνας και ανάπτυξης, υπόσχεται ταχύτατους χρόνους παράδοσης δεμάτων, ακόμα και μέσα σε μισή ώρα από την παραγγελία.

 

Μοναδικό εμπόδιο στο Prime Air, ενδέχεται να σταθεί η ομοσπονδιακή υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, που αν και έχει επιτρέψει τη χρήση μη επανδρωμένων σκαφών για εμπορική χρήση από το 2012, θα είναι "δύσκολο να πειστεί" για την ιδέα της Amazon.

 

Πάντως, κοινό και δημοσιογράφοι, φαίνονται να είναι εξίσου δύσπιστοι με την υπηρεσία, όπως αναφέρουν οι NYT, αφού αντιμετωπίζουν με κάποιο σκεπτικισμό τα υπερ-φιλόδοξα σχέδια του Μπέζος, λόγω του ότι τα ελικοπτεράκια της Amazon (drones) εγείρουν υποψίες για διευκόλυνση κατασκοπευτικών πρακτικών, αλλά και για τη δυσκολία παράδοσης όταν κάποιος μένει σε διαμέρισμα ή δυσπρόσιτη περιοχή.

 

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η όλη ανακοίνωση ήταν για την Amazon, ένας θρίαμβος της P.R.  στρατηγικής της εταιρείας, αφού κράτησε σε αγωνία όλο το σαββατοκύριακο το Αμερικάνικο κοινό με teasers στο Twitter.

 

Το σχέδιο της Amazon που μας το παρουσιάζει, εξωραϊσμένο, το παρακάτω βίντεο, αναμένεται να υλοποιηθεί σε μερικά χρόνια

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr