Η ξέφρενη πορεία του Bitcoin

Η ξέφρενη πορεία του Bitcoin Facebook Twitter
1

Διαστάσεις "φούσκας" αποκτά το εικονικό νόμισμα Bitcoin, η αξία του οποίου εκτινάχθηκε εχθές στα 900 δολάρια ανά τεμάχιο, κατά τη διάρκεια συζήτησης περι νομιμότητας της χρήσης του, μεταξύ αξιωματούχων και υπηρεσιών της Αμερικανικής κυβέρνησης, για να επιστρέψει τελικά και πάλι στα 650 δολάρια ανά τεμάχιο.

Τιμή που και πάλι θεωρείται υπερβολικά υψηλή για ένα "νόμισμα" χωρίς φυσική υπόσταση, που όμως μπορεί να ανταλλαχθεί με κανονικό συνάλλαγμα.

Το πόρισμα της συζήτησης είναι πως το Bitcoin μπορεί να θεωρηθεί ένα νόμιμο, "πολλά υποσχόμενο" μέσο συναλλαγών, ενώ δεν υπάρχει σχέδιο για άμεσο έλεγχο και περιορισμούς στην κυκλοφορία του.

Πάντως, παρόλη την αξία του και τις διακυμάνσεις της, το Bitcoin θεωρείται πως εξυπηρετεί εκτός από νόμιμες  (αγοραπωλησίες ειδών online) και πιο 'σκοτεινές' συναλλαγές όπως εμπόριο ναρκωτικών και αρχείων παιδικής πορνογραφίας, λόγω της κρυπτογραφημένης φύσης της κυκλοφορίας του, που κάνει δύσκολο τον εντοπισμό του.

Μια διαφωτιστική ματιά για το πως λειτουργούν οι συναλλαγές μέσω Bitcoin, μας δίνει το link και το παρακάτω video:

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM