Το YouTube αλλάζει τη μορφή σχολιασμού των βίντεο

Το YouTube αλλάζει τη μορφή σχολιασμού των βίντεο Facebook Twitter
0

Θυμάστε τον τρόπο εμφάνισης των comments κάτω από κάθε video στο YouTube, και την κατάταξή τους σε χρονολογική σειρά; Θυμάστε το χάος που επικρατούσε με το ανεξέλεγκτο ποστάρισμα σχολίων και το... εκτροφείο των trolls; Ξεχάστε τα.

Έχοντας το ανακοινώσει  από τις αρχές Σεπτεμβρίου και προτετοιμάζοντας το ήδη ένα χρόνο πριν, η δημοφιλής πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο, από σήμερα αλλάζει τον τρόπο εμφάνισης των comments συνδέοντάς τα άμεσα με το Google+ και τη σχέση (follower, friend, family κλπ) που μπορεί να έχει κάποιος με τον χρήστη που ανέβασε το video, καθώς και με το πόσο σχετικά μπορεί να είναι, με το ίδιο το περιεχόμενο του. Τέλος, σχόλια που αφορούν κάποιο βίντεο και εμφανίζονταν μόνο στο Google+, πλεόν θα μποούν να εμφανίζονται και στο YouTube.

Η αλλάγή προέκυψε μετά από στενή συνεργασία των δύο ομάδων, YouTube και Google+, και βασίζεται σε τρεις άξονες που ορίζουν τη συνάφεια των σχολίων με το περιεχόμενο: την "κοινωνικότητα" ενός χρήστη στο Google+, την θετική ή αρνητική ψήφο ενός σχολίου και την 'φήμη' ενός χρήστη (πολλές αρνητικές ψήφοι, αναφορές για ανάρμοστα σχόλια κλπ.). Έτσι σχόλια χρήστών που έχουν ήδη συγκεντρώσει αναφορές για κακή συμπεριφορά ή spam, θα 'θάβονται' ενώ θα αναδεικνύονται τα σχόλια ανθρώπων με θετική 'φήμη', ακόμα και σχόλια από celebrities.

Το νέο σύστημα σχολιασμού, παρέχει και νέα μέσα ελέγχου που θα επιτρέπουν την προεπισκόπηση ενός σχολίου και έγκρισής του, πριν την εμφάνισή του στην ενότητα των comments, καθώς και την προσθήκη συγκεκριμένων λέξεων ή φράσεων σε μια "μαύρη λίστα", ώστε να αποφεύγεται ο συνεχής έλεγχος από αυτόν που πόσταρε το βίντεο.

Ιδού και το ενημερωτικό βίντεο του YouTube προς όλους τους χρήστες:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM