Τι κρύβουν μέσα τους οι δύο τεραστίων διαστάσεων, τετραόροφες πλωτές φορτηγίδες με κοντέινερ της Google, που έχουν ελλιμενιστεί στον κόλπο του Σάν Φραντσίσκο;

 

Τo Associated Press, μεταξύ άλλων μεταφέρει τις διάφορες εικασίες που έχουν έρθει στην επιφάνεια μέχρι τώρα, όπως ότι πρόκειται για δύο μεγάλα showroom για την φορετή συσκευή Google Glass, με εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούν πάρτι, στην κορυφή.

 

Παράλληλα, το NBC υποστηρίζει εδώ και μέρες, πως δεν τίθεται θέμα "μυστηρίου", αφού ενισχύει την παραπάνω θεωρία περί εκθεσιακού χώρου βασιζόμενο σε μαρτυρία ανθρώπου που εργάζεται στα εν λόγω κοντέινερ.

 

Όμως σύμφωνα με το BBC υπάρχει μια άλλη μια εκδοχή, που εικάζει ότι οι φορτηγίδες είναι εγκαταστάσεις αποθήκευσης server της εταιρείας που χρησιμοποιούν την κίνηση των κυμάτων για να παράγουν ενέργεια, ή κάνουν χρήση ποσοτήτων νερού για να ψύχουν τα μηχανήματα που εκλύουν μεγάλη θερμότητα.

 

Η εικασία του BBC βασίζεται σε πραγματικά σχέδια ευρεσιτεχνίας που έχει καταθέσει η Google από το 2009, τα οποία αναφέρονται σε ένα πλωτό κέντρο ελέγχου δεδομένων.

 

Οι υπεύθυνοι του λιμανιού τηρούν προς το παρόν σιγή ιχθύος, αφού ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν το πραγματικό περιεχόμενο των κοντέινερ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr