Σεισμός

Το chat βελτιώνει την κακή ψυχολογία

Το chat βελτιώνει την κακή ψυχολογία Facebook Twitter
0

Κι όμως, ισχύει! Η χρήση του internet και πιο συγκεκριμένα το chat ή η συμμετοχή σε forums μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία μας!

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα πορίσματα μελέτης που δημοσίευσε το BBC, η οποία διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αναλύει στοιχεία από 14 συνολικά έρευνες σχετικές με τη χρήση του internet από τις νεαρές ηλικίες.

Φυσικά, όλες οι έρευνες καταλήγουν πρωτίστως στις αρνητικές συνέπειες της χρήσης του internet και κυρίως επικεντρώνονται σε δύο σημεία. Αυτά του bullying και της εκλογίκευσης πράξεων αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας.

Όμως αρκετές έρευνες επισημαίνουν και το θετικό αντίκτυπο (υποστήριξη, σύνδεση) που μπορεί να έχει η συμμετοχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση σε πραγματικό χρόνο όπως το chat ή σε ένα forum, ιδίως για τα κοινωνικά απομονωμένα άτομα ή αυτά που αντιμετωπίζουν μεγάλη ψυχολογική πίεση.

Υπήρξαν, μάλιστα, αρκετές αναφορές περιπτώσεων όπου τα forums επιβράβευσαν τη θετική συμπεριφορά, πρόσφεραν συμβουλές για να αναζητήσουν κάποιοι ψυχολογική βοήθεια ή συνεχάρησαν και εμψύχωσαν άτομα που τελικά αποφάσισαν να μην αυτοκτονήσουν.

Τech & Science
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM