Κι όμως, ισχύει! Η χρήση του internet και πιο συγκεκριμένα το chat ή η συμμετοχή σε forums μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία μας!

 

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα πορίσματα μελέτης που δημοσίευσε το BBC, η οποία διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αναλύει στοιχεία από 14 συνολικά έρευνες σχετικές με τη χρήση του internet από τις νεαρές ηλικίες.

 

Φυσικά, όλες οι έρευνες καταλήγουν πρωτίστως στις αρνητικές συνέπειες της χρήσης του internet και κυρίως επικεντρώνονται σε δύο σημεία. Αυτά του bullying και της εκλογίκευσης πράξεων αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας.

 

Όμως αρκετές έρευνες επισημαίνουν και το θετικό αντίκτυπο (υποστήριξη, σύνδεση) που μπορεί να έχει η συμμετοχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση σε πραγματικό χρόνο όπως το chat ή σε ένα forum, ιδίως για τα κοινωνικά απομονωμένα άτομα ή αυτά που αντιμετωπίζουν μεγάλη ψυχολογική πίεση.

 

Υπήρξαν, μάλιστα, αρκετές αναφορές περιπτώσεων όπου τα forums επιβράβευσαν τη θετική συμπεριφορά, πρόσφεραν συμβουλές για να αναζητήσουν κάποιοι ψυχολογική βοήθεια ή συνεχάρησαν και εμψύχωσαν άτομα που τελικά αποφάσισαν να μην αυτοκτονήσουν.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr