Πέφτει η μετοχή της Apple (και πάλι)

Πέφτει η μετοχή της Apple (και πάλι) Facebook Twitter
0

Η μετοχή της Apple σημείωσε νέα σημαντική πτώση, υποχωρώντας κάτω από τα 400 δολάρια για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2011 και μετά. Συγκεκριμένα χθες Τετάρτη η πτώση ήταν της τάξης του 5.5% και η μετοχή έκλεισε τελικά στα 402.80 δολάρια, ενώ μέσα στη μέρα είχε πέσει μέχρι και στα 398.11 δολάρια, σύμφωνα με το BBC.

Οι λόγοι για την πτώση βρίσκονται στις ανησυχίες που υπάρχουν για μειωμένες πωλήσεις. Οι ανησυχίες αυτές ήρθαν στην επιφάνεια όταν ένας από τους βασικούς προμηθευτές της Apple, η εταιρία Cirrus Logic που φτιάχνει εξαρτήματα ήχου για τα iPhone και τα iPad, ανακοίνωσε πτώση στις πωλήσεις της.

Η πίεση που ασκείται στην Apple από ανταγωνιστές και επενδυτές ολοένα και αυξάνεται. Οι πωλήσεις των iPhone και iPad έχουν ανέβει αλλά το μερίδιο αγοράς της εταιρίας μειώνεται. Την ώρα που ο νούμερο ένα ανταγωνιστής της, η Samsung, αυξάνει σταθερά το μερίδιο αγοράς της και στα smartphone και στα tablet PC.

Δείτε ένα βίντεο που εξηγεί την πτώση στη μετοχή της Apple.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM