ΥπερΔιαύγεια: Μία έξυπνη μηχανή αναζήτησης για τις αποφάσεις του κράτους

ΥπερΔιαύγεια: Μία έξυπνη μηχανή αναζήτησης για τις αποφάσεις του κράτους Facebook Twitter
1
ΥπερΔιαύγεια: Μία έξυπνη μηχανή αναζήτησης για τις αποφάσεις του κράτους Facebook Twitter

Μία νέα μηχανή αναζήτησης που ονομάζεται ΥπερΔιαύγεια, αναπτύχθηκε από τον Βαγγέλη Μπάνο και έχει ως σκοπό την εύρεση αποφάσεων (PDF) στα άδυτα της Διαύγειας, το σύστημα της οποία οποίας τίθεται συχνά εκτός λειτουργίας.

Πρόσφατα η σύνθετη πλατφόρμα ενισχύθηκε με νέα χαρακτηριστικά για την ευκολία των χρηστών:

α) Αποθήκευση ολόκληρων των αρχείων της Διαύγειας ώστε να είναι διαθέσιμα όταν δεν λειτουργεί (δυστυχώς πέφτει πολύ συχνά τελευταία για ανεξήγητο λόγο).

β) Προεπισκόπηση των εγγράφων: Ο χρήστης μπορεί να βλέπει άμεσα την πρώτη σελίδα του κειμένου ώστε να μπορεί πολύ γρήγορα να πλοηγείται και να διαλέγει την απόφαση που θέλει να κατεβάσει.

γ) Βελτιωμένη αναζήτηση στο περιεχόμενο με σύνθετα φίλτρα αναζήτησης: ανά οργανισμό, τύπο απόφασης, υπογράφοντα και χρόνο δημοσίευσης.

δ) Σύγχρονο interface με έμφαση στην ταχύτητα και την ευχρηστία. (Για τους γνώστες, χρήση των τεχνολογιών debian linux, percona mysql, nginx, php-fpm, cakephp, twitter bootstrap, google web fonts)

ΥπερΔιαύγεια: Μία έξυπνη μηχανή αναζήτησης για τις αποφάσεις του κράτους Facebook Twitter

To Πρόγραμμα Δι@ύγεια (νόμος 3861/2010) στοχεύει στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δραστηριότητας, τη διασφάλιση της διαφάνειας και την εμπέδωση της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας.

Μέσω του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

→ Εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η υποχρέωση ανάρτησης των αποφάσεων των κυβερνητικών οργάνων και της διοίκησης στο Διαδίκτυο

→ Ο Πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση, από ένα σημείο, στο σύνολο των νόμων και αποφάσεων που εκδίδουν τα κυβερνητικά όργανα, οι φορείς του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι Ανεξάρτητες Αρχές. Από 15/3/2011 θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δι@ύγεια και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού

→ Όλες οι αποφάσεις δεν εκτελούνται αν δεν αναρτηθούν στον δικτυακό τόπο et.diavgeia.gov.gr. Mε την ολοκλήρωση της ανάρτησης η κάθε απόφαση αποκτά έναν μοναδικό αριθμό Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ), ο οποίος την πιστοποιεί.

Οι λειτουργίες προβολής και αναζήτησης αποφάσεων ανά δημόσιο φορέα παρέχονται μέσω του κεντρικού δικτυακού τόπου του Εθνικού Τυπογραφείου που λειτουργεί στην διεύθυνση et.diavgeia.gov.gr.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM