Εννιακόσιες νέες λέξεις βρήκαν θέση στη διαδικτυακή έκδοση του Λεξικού της Οξφόρδης, μερικές από τις οποίες προέρχονται από την "αργκο" του ίντερνετ, όπως  το αρκτικόλεξο «OMG», και το LOL.
Επίσης το Λεξικό στην αναθεωρημένη έκδοση του Μαρτίου συμπεριέλαβε τα λήμματα «IMHO», εκ του «In my humble opinion», «BFF», εκ του «Best friends forever» και «FYI» εκ του «For your information» .Ηδη από το 2009 υπάρχουν στο λεξικό άλλα αρκτικόλεξα του διαδικτύου όπως  το «WTF».
«Η τεχνολογία υπήρξε επί αιώνες ένας από τους μεγαλύτερους τροφοδότες νέου λεξιλογίου. Κοιτάς γύρω σου σήμερα και βλέπεις νέους φορητούς υπολογιστές και νέα κινητά τηλέφωνα. Εκατόν πενήντα χρόνια πριν, έβλεπες νέα τρένα και νέες ατμομηχανές», δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο Τζέσε Σίντλοουερ, ένας από τους εκδότες του λεξικού της Οξφόρδης.
Δεν είναι πάντως τόσο καινούργιες, όσο νομίζουμε αυτές οι διαδικτυακές λέξεις. Η πρώτη επιβεβαιωμένη χρήση του «OMG» έγινε σε επιστολή που συντάχθηκε το 1917 ενώ το «FYI»FYI χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1941 και το πολυπληκτρολογημένο LOL ΤΟ 1960 με διαφορετική όμως έννοια  («little old lady»-γριούλα) .

Kαι ένας μεταφραστής για τις "δύσκολες" λέξεις της ιντερνετικής slang

http://www.noslang.com/

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr