Η μικρότερη κεραία για smartphones στον κόσμο είναι γεγονός

Η μικρότερη κεραία για smartphones στον κόσμο είναι γεγονός Facebook Twitter
0

Η ερευνητική ομάδα της σκωτσέζικης Sofant Technologies, υπόσχεται να βάλει τέλος στο «κακό σήμα», καθώς ύστερα από εφτά χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, παρουσίασε τη μικρότερη κεραία στον κόσμο, η οποία θα υποστηρίζεται από τα μελλοντικά smartphones και tablets. Σύμφωνα με το TechWeek η απόδοση του νέου προϊόντος στα δίκτυα τέταρτης γενιάς 4G LTE χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική.

H λειτουργία του «έξυπνου συστήματος», βασίζεται σε μία ηλεκτρομηχανική μονάδα (RF-MEMS), η οποία κατευθύνει μία κεραία με τη χρήση ειδικού λογισμικού που ανέπτυξε η εταιρεία. Με αυτό τον τρόπο η ισχύς του σήματος διατηρείται σε υψηλά επίπεδα ενώ η αυτονομία της μπαταρίας είναι μεγαλύτερη.

Η μικρότερη κεραία για smartphones στον κόσμο είναι γεγονός Facebook Twitter


Σύμφωνα με τον CEO της Sofant, Sergio Tansini, «ο σχεδιασμός της κεραίας δεν ακολούθησε σε εξέλιξη τους υπόλοιπους τομείς της τεχνολογίας των smartphones. Τα νέα πρωτόκολλα επικοινωνίας, όπως LTE και 4G, έφεραν μαζί τους μεγαλύτερες απαιτήσεις για τις σημερινές κεραίες, με επιπτώσεις στην απόδοση των smartphones και την εμπειρία που βιώνει ο χρήστης».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες smartphones και tablets και δεν αποκλείεται να δούμε τα πρώτα δείγματα σε πέντε μήνες.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ