Η ερευνητική ομάδα της σκωτσέζικης Sofant Technologies, υπόσχεται να βάλει τέλος στο «κακό σήμα», καθώς ύστερα από εφτά χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, παρουσίασε τη μικρότερη κεραία στον κόσμο, η οποία θα υποστηρίζεται από τα μελλοντικά smartphones και tablets. Σύμφωνα με το TechWeek η απόδοση του νέου προϊόντος στα δίκτυα τέταρτης γενιάς 4G LTE χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική.

 

H λειτουργία του «έξυπνου συστήματος», βασίζεται σε μία ηλεκτρομηχανική μονάδα (RF-MEMS), η οποία κατευθύνει μία κεραία με τη χρήση ειδικού λογισμικού που ανέπτυξε η εταιρεία. Με αυτό τον τρόπο η ισχύς του σήματος διατηρείται σε υψηλά επίπεδα ενώ η αυτονομία της μπαταρίας είναι μεγαλύτερη.

 

 


Σύμφωνα με τον CEO της Sofant, Sergio Tansini, «ο σχεδιασμός της κεραίας δεν ακολούθησε σε εξέλιξη τους υπόλοιπους τομείς της τεχνολογίας των smartphones. Τα νέα πρωτόκολλα επικοινωνίας, όπως LTE και 4G, έφεραν μαζί τους μεγαλύτερες απαιτήσεις για τις σημερινές κεραίες, με επιπτώσεις στην απόδοση των smartphones και την εμπειρία που βιώνει ο χρήστης».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες smartphones και tablets και δεν αποκλείεται να δούμε τα πρώτα δείγματα σε πέντε μήνες.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr