Ο αριθμός των νέων που σερφάρουν, chat-άρουν και δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο χωρίς κανένα έλεγχο αυξάνεται καθημερινά, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος πολλές φορές να χτυπάει κόκκινο!

Εντυπωσιακό είναι ότι 1 στα 2 παιδιά 11-16 ετών βρίσκει ευκολότερο να είναι ο εαυτός του στο Διαδίκτυο παρά στον πραγματικό κόσμο. Τρία στα 10 παιδιά χρησιμοποιούν web κάμερες και αποκαλύπτουν το παρουσιαστικό τους, ενώ 1 στα 3 παιδιά μιλούν online για προσωπικές υποθέσεις.

 

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τη σημερινή πραγματικότητα των νέων, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα eukidsonline.net που έγινε σε παιδιά ηλικίας 9-16 ετών από 25 ευρωπαϊκές χώρες. Την ίδια στιγμή αρκεί να αναφερθεί πως η ελληνική Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ δέχθηκε, από τον Αύγουστο 2009 μέχρι και το Δεκέμβριο 2010, 1.639 αιτήματα συνολικά, μεταξύ των οποίων το 34% περίπου αφορούσε σε περιστατικά εξάρτησης από το Διαδίκτυο.

Με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου η COSMOTE ως Χρυσός Χορηγός της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου saferinternet.gr, για 4η συνεχή χρονιά, υπενθυμίζει τη σημασία της ασφαλούς χρήσης των νέων τεχνολογιών, ενισχύοντας περαιτέρω τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης και  ευαισθητοποίησης του κοινού, που πραγματοποιεί από το 2007. Ενδεικτικά μεταξύ άλλων:

·         Με στόχο να απολαμβάνουν όλοι με ασφάλεια τη χρήση του Διαδικτύου, στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου που εορτάστηκε στις 8 Φεβρουαρίου με κάθε νέα σύνδεση COSMOTE Internet On The Go, από 8 έως 14 Φεβρουαρίου, στην αλυσίδα καταστημάτων COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ και OTESHOP, διέθεσε δωρεάν ένα Antivirus.

·         Συνέβαλε έμπρακτα στη μετάδοση-προώθηση του κεντρικού μηνύματος της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, στους συνδρομητές και στους εργαζόμενούς της «Το Διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι! Προστάτευσε τη ζωή σου. Σεβάσου τη ζωή των άλλων». Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, πραγματοποίησε στην Αθήνα ενημερωτικό σεμινάριο για γονείς εργαζόμενους των εταιρειών COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Επικεφαλής Δράσης Ενημέρωσης του saferinternet.gr, κ. Β.Σαμαρά, και του Γιατρού της Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μιου Αθηνών, κ. Γ.Ν. Κορμά, εκπροσώπου της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15 του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η ανταπόκριση του προσωπικού της εταιρείας. Αντίστοιχη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο και στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σημειωθεί  επιπλέον,  ότι τα τελευταία 4 χρόνια η COSMOTE:

·                Έχει αναλάβει πρωτοβουλίες αυτορρύθμισης σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο με άλλους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, ώστε οι ανήλικοι χρήστες να απολαμβάνουν ένα κοινό επίπεδο προστασίας.

·                Έχει αναπτύξει εξειδικευμένες Υπηρεσίες Γονικού Ελέγχου.

Υλοποιεί με συνέπεια καμπάνια ενημέρωσης του κοινού και των εργαζομένων της, κατά την διάρκεια της οποίας, ανάμεσα σε άλλα, έχει διανείμει περισσότερα από 500.000 αντίτυπα του ενημερωτικού φυλλαδίου «Κινητή Τηλεφωνία και Γονείς» αλλά και των εντύπων της Δράσης saferinternet.gr. Επιπλέον, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης πληθώρας ειδικών ενημερωτικών Ημερίδων και εκδηλώσεων που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, γονείς-κηδεμόνες και παιδιά, σε όλη την Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr