Η εντεκάχρονη Victoria Walker, αναδείχτηκε νικήτρια στο διαγωνισμό της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας AT&T στις ΗΠΑ, για μία ιδέα της, η οποία προέβλεπε την ανάπτυξη μίας εφαρμογής που θα αποτρέπει τους οδηγούς να γράφουν μηνύματα την ώρα που κρατάνε το τιμόνι, γλιτώνοντάς τους από τα χειρότερα.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TheVerge, το mobile app, Rode Dog χωρίζει τους χρήστες σε δύο ομάδες, όπου ένα μέλος μπορεί να παρακολουθεί εάν ένα άτομο της άλλης ομάδας στέλνει κάποιο γραπτό μήνυμα τη στιγμή που οδηγάει. Σε αυτή την περίπτωση ο «κατάσκοπος» έχει τη δυνατότητα να στείλει έναν προειδοποιητικό ήχο, ο οποίος αναπαράγει ένα γαύγισμα που δεν σταματάει εάν ο οδηγός δεν διακόψει την επικίνδυνη δραστηριότητα.


Χάρη στην εφευρετικότητή της, η νεαρή Victoria κέρδισε χρηματοδότηση $20.000, ώστε να πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη της εφαρμογής, σε συνεργασία με τον σχεδιαστή David Grau. Το καινοτόμο αpp αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα σε  iOS, Android και Windows Phone συσκευές, ενώ θα υποστηρίζει και άλλους ήχους του ζωικού βασιλείου.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr