Instagram Stories: Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να τις δημοσιεύουν ταυτόχρονα και στο Facebook

Instagram Stories: Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να τις δημοσιεύουν ταυτόχρονα και στο Facebook Facebook Twitter
0

Το Facebook και το Instagram ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά μέσω μιας νέας ρύθμισης που αναμφίβολα θα ενθουσιάσει τους χρήστες που προτιμούν τα Stories αλλά έπρεπε κάθε φορά να επιλέξουν μία από τις δύο πλατφόρμες για τα δημοσιεύουν.

Πλέον οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ποστάρουν Stories ταυτόχρονα και στα δύο social media, κάτι που μέχρι πρότινος δεν ήταν εφικτό. Προηγουμένως αν κάποιος ήθελε να δημοσιεύσει το ίδιο Story στο Instagram και στο Facebook, έπρεπε πρώτα να το καταγράψει με μία από τις δύο εφαρμογές, μετά να το αποθηκεύσει και στη συνέχεια να το δημοσιεύσει δεύτερη φορά. 

Σύμφωνα με το TechCrunch, η νέα ρύθμιση, που θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες, προς το παρόν έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί προς μία κατεύθυνση: από το Instagram στο Facebook.

Instagram Stories: Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να τις δημοσιεύουν ταυτόχρονα και στο Facebook Facebook Twitter

Τα Stories, που ξεκίνησαν από το Snapchat, συμπεριλήφθηκαν στις δυνατότητες του Facebook νωρίτερα μες στη χρονιά αλλά σαν χαρακτηριστικό δεν τυγχάνουν μέχρι στιγμής μεγάλης προτίμησης από τους χρήστες της εφαρμογής. Η νέα ρύθμιση εκτιμάται πως θα βοηθήσει το Facebook να διαδώσει περισσότερο τη δυνατότητα. Παρόλο που στα News Feed βρίσκονται σε περίοπτη θέση, πάντα στην κορυφή, οι περισσότεροι χρήστες προς το παρόν απλώς τα αγνοούν. Αντιθέτως, τα Instagram Stories, που παρουσιάστηκαν τον Αύγουστο του 2016, σημειώνουν τεράστια επιτυχία, μετρώντας 250 εκατομμύρια χρήστες.

Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε πως οι νεαροί χρήστες των social media ασχολούνται πλέον πολύ λιγότερο με το Facebook και προτιμούν πιο «διαδραστικές» εφαρμογές, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν αισθητά την πλατφόρμα, περνώντας όλο και λιγότερο χρόνο εκεί. Την ίδια στιγμή, τα Instagram και Snapchat, συνεχίζουν να εξαπλώνονται και να μεσουρανούν επειδή διαθέτουν περισσότερο «οπτικό περιεχόμενο». 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM