Σύμφωνα με το The Verge, η Google, μητέρα του Android, αποφάσισε να απαντήσει και επίσημα στην απόφαση του δικαστηρίου για τη Samsung, η οποία κρίθηκε ένοχη για την παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Apple.

 
Στην ανακοίνωσή της η Google αναφέρει:

«Το εφετείο θα εξετάσει τόσο τους ισχυρισμούς περί παραβίασης των εν λόγω πατεντών όσο και την εγκυρότητά τους. Οι περισσότερες από αυτές δεν σχετίζονται με τον πυρήνα του Android και αρκετές εξετάζονται από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ. Η βιομηχανία των φορητών συσκευών κινείται με γρήγορους ρυθμούς και όλοι οι παίκτες – συμπεριλαμβανομένων των νεοαφιχθέντων – στηρίζονται πάνω σε ιδέες που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Εργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας για να προσφέρουμε στους καταναλωτές καινοτόμα και οικονομικά προϊόντα, και δεν θέλουμε τίποτα να το περιορίσει αυτό».

Με την απάντησή της, η Google φαίνεται ότι θέλει να κρατήσει αρκετές αποστάσεις από τη Samsung, καθώς το λειτουργικό σύστημά της φαίνεται ότι δεν θα επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την καταδικαστική απόφαση.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr