Xακαρισμένοι υπολογιστές σε ιρανική πυρηνική εγκατάσταση έπαιζαν ΑC/DC

Xακαρισμένοι υπολογιστές σε ιρανική πυρηνική εγκατάσταση έπαιζαν ΑC/DC Facebook Twitter
0

Όπως δημοσίευσε το VentureBeat, η εταιρεία F-Secure, η οποία εξειδικεύεται στην προστασία των υπολογιστών, έγινε παραλήπτρια ενός περίεργου e-mail, το οποίο έστειλε ένας πυρηνικός επιστήμονας της Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας του Ιράν. 

Το e-mail αναφέρει ότι το κέντρο είχε δεχτεί επίθεση από worm που προκάλεσε το κλείσιμο του δικτύου αυτοματοποίησης στις περιοχές Natanz και Fordo. To παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ο επιστήμονας υποστηρίζει πως κατά τη διάρκεια της επίθεσης υπήρχε δυνατή μουσική σε διάφορους σταθμούς εργασίας. Ο άνδρας αναγνώρισε το κομμάτι ως το «Thunderstruck» του συγκροτήματος AC/DC.

Σημειώνεται ότι, πριν από λίγο καιρό, η Νew York Times είχε επιβεβαιώσει πως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, επιδίδονται σε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του Ιράν, με τη χρήση των ιών Stuxnet και Flame για να κλείσουν τις πυρηνικές δραστηριότητες της χώρας.

Όπως και να έχει, οι hackers, είχαν σίγουρα μπόλικο χιούμορ.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM