Η εποχή οπού τα κορίτσια έπαιζαν με τις ώρες παρέα με τις κούκλες τους φαίνεται πως πλέον ανήκει στο παρελθόν, καθώς τα βιντεοπαιχνίδια αρχίζουν και κατακτούν τις καρδιές τους, όπως έδειξε μια βρετανική έρευνα που βασίστηκε σε ένα δείγμα 2.000 παιδιών. Σημειώνεται πως μια παρόμοια τάση διαγράφεται και στην Ελλάδα.
Όσον αφορά τα αγόρια, τα οποία είναι και παλιοί γνώστες του "αθλήματος", η έρευνα έδειξε πως έχουν γυρίσει την πλάτη τους στα δημιουργικά παιχνίδια προτιμώντας την ψυχαγωγία που προσφέρουν διάφορα gadgets και κονσόλες όπως το iPod, το Playstation και το Xbox.
Όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, η μεταστροφή ξεκίνησε δειλά από τη δεκαετία του 1980, με την άφιξη της παιχνιδομηχανής Nintendo Game Boy στην παιδική καθημερινότητα.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, πριν από 30 χρόνια, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια καταλάμβαναν μόλις την πέμπτη θέση στις προτιμήσεις των παιδιών. Αντιθέτως, σήμερα, τα περισσότερα κορίτσια και αγόρια περνούν "ατελείωτες ώρες" μπροστά στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Τech & Science /
Τα κορίτσια "πετάνε" τις κούκλες και παίζουν βιντεοπαιχνίδια
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Καιρός - Μεγάλη Εβδομάδα: Ξεκινά με ευνοϊκές συνθήκες - Ποια ημέρα «δίνει» βροχές σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην Αθήνα: Μέχρι τι ώρα και πού είναι κλειστοί δρόμοι
«Έφτιαξα οινοποιείο σε έναν τόπο που δεν είχε αγορά για κρασί»
«Τον έχουμε!»: Οι ΗΠΑ διέσωσαν και τον δεύτερο αγνοούμενο πιλότο μετά την κατάρριψη F-15 από το Ιράν
Νεκρή 43χρονη στην Κόρινθο: Μία σύλληψη για την πτώση του μπαλκονιού - Πώς έγινε το δυστύχημα
σχόλια