Σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα Guardian υποστηρίζει πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει ζητήσει τη βοήθεια της Interpol σε μία συντονισμένη επιχείρηση κατά της πειρατείας, στην οποία εμπλέκονται πολίτες άλλων χωρών, ανάμεσά τους και μία 41χρονη Ελληνίδα με το όνομα Ζ.Μ.

 

Η 41χρονη Ελληνίδα έχει προστεθεί στη λίστα της Interpol με τους πιο καταζητούμενους εγκληματίες, την ώρα που στις ΗΠΑ κατηγορείται για παράνομο ανέβασμα πολλών ταινιών στην streaming σελίδα NinjaVideo, η οποία πλέον βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

 

H Z.M, μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, φέρεται να αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες για παράνομη διακίνηση έργων πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο (για παράνομη διακίνηση των ταινιών Avatar, Iron Man 2, «2012» και «Τhe A-Team»). Οι πέντε τους κατηγορούνται ακόμη για συνωμοσία στη διάπραξη παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων και προσβολής με ηλεκτρονικά μέσα.

 

Το TorrentFreak, που εντόπισε πρώτο το όνομα της Ζ.Μ. στη λίστα της Interpol, σημείωσε ότι ένας από τους 5 κατηγορούμενους της συγκεκριμένης υπόθεσης, η Hana Beshara, η οποία ήταν γνωστή στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Phara», δήλωσε ένοχη το 2011 στις κατηγορίες που της αποδόθηκαν από τη δικαιοσύνη και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 μηνών.

 

Όπως επισημαίνει ο Guardian, η Z.Μ. κατηγορείται ακόμη πως είναι υπεύθυνη για συντονισμό των Ευρωπαίων uploaders της σελίδας, αλλά και πως τους κατηύθυνε να αναζητούν περιεχόμενο που προστατευόταν από πνευματικά δικαιώματα.

 

Εντούτοις, όπως σημειώνεται, το κατηγορητήριο είναι ασυνήθιστα «βαρύ», καθότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας NinjaVideo και o όγκος διακίνησης ταινιών ήταν αμελητέος σε σχέση με άλλα πειρατικά sites.

 

Με στοιχεία από τη Guardian

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr