Γαλλία - Εuro 2016: Η κυβέρνηση εγκαινιάζει την εφαρμογή «Προσοχή Επίθεση»

Γαλλία - Εuro 2016: Η κυβέρνηση εγκαινιάζει την εφαρμογή «Προσοχή Επίθεση» Facebook Twitter
0

Ενόψει και του Euro 2016 που ξεκινάει την Παρασκευή, η γαλλική κυβέρνηση εγκαινιάζει από σήμερα μία νέα εφαρμογή για τα smartphones που προειδοποιεί το κοινό για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης.

Η εφαρμογή που ονομάζεται «Alerte attentat» (Προσοχή Επίθεση) είναι δωρεάν διαθέσιμη στα γαλλικά και τα αγγλικά, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών και επιτρέπει στον χρήστη του να λάβει προειδοποίηση για τον τόπο που συμβαίνει η «τρομοκρατική επίθεση ή ένα γεγονός εξαιρετικού χαρακτήρα».

Η εφαρμογή περιλαμβάνει πρόβλεψη για οκτώ γεωγραφικές ζώνες, για την περίπτωση που ο κάτοχος του κινητού ανησυχεί για άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του.

Εκτός του σήματος συναγερμού, η εφαρμογή στέλνει οδηγίες συμπεριφοράς ανάλογα με το είδος του κινδύνου.

Η υιοθέτηση αυτής της εφαρμογής αποφασίστηκε με βάση την εμπειρία των επιθέσεων του Νομεβρίου 2015 στο Παρίσι και είχε ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς. Η διοργάνωση του Euro 2016 ορίσθηκε ως χρονικό σημείο εκκίνησής της.

Σκοπός της γαλλικής κυβέρνησης είναι ο κάθε χρήστης να λειτουργεί σαν «πρεσβευτής» ώστε να διαδίδεται το μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εφαρμογή προβλέπει ότι η προειδοποίηση θα αποστέλλεται στα smartphones σε διάστημα μικρότερο των 15 λεπτών από το αρχικό σήμα συναγερμού των τοπικών κρατικών αρχών.

«Το σήμα μας επιτρέπει να ειδοποιήσουμε γρήγορα τον πληθυσμό και να του δώσουμε τις πληροφορίες που έχουμε», διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ κατά την παρουσίαση της εφαρμογής.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ