Τι θα λέγατε αν σας ζητούσαν να μπείτε στο Pornhub κι αντί να αναζητήσετε τα γνωστά και μη εξαιρετέα βιντεάκια, ψάχνατε για κενά ασφαλείας στην σελίδα; Μάλλον όχι. Αν αυτό όμως αμοιβόταν μέχρι και με 25.000 δολάρια; Μάλλον ναι.

 

Η γνωστή ιστοσελίδα προνογραφικού περιεχομένου απήθυνε πρόσφατα ένα σχετικό δημόσιο κάλεσμα προς τους απανταχού επίδοξους χάκερς μέσω του περίφημου προγράμματος "bug bounty". Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Pornhub προσκαλεί τους χρήστες του να προσπαθήσουν να το χακάρουν προκειμένου να αποκαλύψουν οποιαδήποτε κενά ασφαλείας με αντάλλαγμα το ποσό των 25.000 δολαρίων. Να διευκρινιστεί βέβαια πως η ανταμοιβή ξεκινά από τα 50 και φτάνει μέχρι τα 25.000 δολάρια, ανάλογα φυσικά με το πόσο σημαντικό είναι το bug που εντοπίστηκε.

 

 

Προϋπόθεση για το χρηματικό έπαθλο να είναι οι πρώτοι που θα έχουν αναφέρει την όποια ευπάθεια του συστήματος, στέλνοντας μια πλήρη περιγραφή του προβλήματος καθώς και τον τρόπο επίλυσής του συνοδευόμενο από screenshots ή άλλες αποδείξεις για το κενό στον κώδικα. Έτερη προϋπόθεση να αποκαλύψουν το σφάλμα αποκλειστικά και μόνο στο Pornhub.

 

 

Για την ιστορία, σε παρόμοιες κινήσεις έχουν προβεί στο παρελθόν και η Google που δίνει έως και 20.000 δολάρια σε αντίστοιχη περίπτωση, ενώ πρόσφατα το Facebook πλήρωσε 10.000 δολάρια σε έναν 10χρονο χάκερ -τον μικρότερο σε ηλικία που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα σε bug bounty- επειδή ανακάλυψε κενό ασφαλείας στο Instagram.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr