Κεραμέως: Στη ευχέρεια των καθηγητών η απευθείας μετάδοση μαθημάτων - «Δεν μιλήσαμε για κάμερες»

Κεραμέως: Στη ευχέρεια των καθηγητών η απευθείας μετάδοση μαθημάτων - «Δεν μιλήσαμε για κάμερες» Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
0

Στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών βρίσκεται η δυνατότητα για την αναμετάδοση μαθημάτων από την τάξη στις ψηφιακές πλατφόρμες, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο Open TV, χαρακτήρισε ως «φθηνά αντιπολιτευτικά παιχνίδια» τις αναφορές για κάμερες στα σχολεία. «Η κυβέρνηση δε μίλησε ποτέ για κάμερες», τόνισε η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στις αντιδράσεις για την τροπολογία που προβλέπει την απευθείας μετάδοση μαθημάτων, ενώ έκανε λόγο για «αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας» προς τους μαθητές που για προληπτικούς λόγους παραμένουν εκτός σχολικών μονάδων εν μέσω πανδημίας.

«Δεν μίλησε κανείς για κάμερες, αυτά είναι αντιπολιτευτικά παιχνίδια κάποιων επειδή δεν έχουν απαντήσεις στα μείζον αυτά προβλήματα. Εμείς είπαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα στα σχολεία μέσω συστήματος τηλεκπαίδευσης που λειτούργησε τόσο καλά τους τελευταίους δυο μήνες, να υπάρχει ταυτόχρονη μετάδοση της διδασκαλίας».

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία εγκατάσταση κάμερας στα σχολεία και σύμφωνα με την ίδια έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα καταγραφής και αποθήκευσης. «Έχουν σταλεί ακριβείς οδηγίες στα σχολεία για τη δυνατότητα που έχουν οι εκπαιδευτικοί να μεταδίδουν το μάθημά τους και στα παιδιά που αναγκάζονται να μείνουν σπίτι».

Όπως ανέφερε η Νίκη Κεραμέως η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης των μαθημάτων βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια των καθηγητών βάση των οδηγιών «εμείς δίνουμε ως πολιτεία την δυνατότητα και η όποια λήψη δείχνει μόνο τον πίνακα και τον εκπαιδευτικό και δεν δείχνει μαθητές» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Για την πραγματοποίηση της αναμετάδοσης έχουν σταλεί ψηφιακές συσκευές προς τις σχολικές μονάδες, ενώ μέσω ΕΣΠΑ έχει αναβαθμιστεί ο τεχνολογικός εξοπλισμός των σχολικών μονάδων. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, κάθε σχολείο διαθέτει σύνδεση με το διαδίκτυο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για παροχή δεδομένων από τις εταιρείες - παρόχους για σύνδεση με τις συγκεκριμένες πλατφόρμες.

 

Με πληροφορίες από Open ΤV

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πολιτική / Κακλαμάνης για Καισαριανή: Υπάρχουν αναφορές για ολόκληρο άλμπουμ, δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που είδαμε

Οι τελευταίες πληροφορίες που έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ιστορικό αρχείο
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 200 ΒΕΛΓΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM