«Η Κίνα είπε ψέματα για τον κορωνοϊό» - Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στηρίζει την μήνυση του Μιζούρι

«Η Κίνα είπε ψέματα για τον κορωνοϊό» - Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στηρίζει την μήνυση του Μιζούρι Facebook Twitter
1

Με ένα «πανηγυρικό» tweet, o Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, υποδέχθηκε την είδηση πως το Μιζούρι μήνυσε την κινεζική κυβέρνηση και άλλους κορυφαίους θεσμούς για το ρόλο που διαδραμάτισαν στην πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις στην πολιτεία των ΗΠΑ.

Στη μήνυσή του το Μιζούρι κατηγορεί την Κίνα για απόκρυψη πληροφοριών, αποσιώπηση καταγγελιών και ελλειπή δράση για να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου. Ο Γενικός Εισαγγελέας του Μιζούρι Eric Schmitt ανακοίνωσε την Τρίτη τα νέα. «Σήμερα κατέθεσα αγωγή εναντίον της κινεζικής κυβέρνησης για να ζητήσω αποζημίωση για την καταστροφική απώλεια ζωών και τα οικονομικά δεινά που αντιμετωπίζουν οι πολίτες ως αποτέλεσμα της πανδημίας # COVID19. Είπαν ψέματα στον κόσμο και πρέπει να θεωρηθούν υπόλογοι», ανέφερε ο Schmitt στο Twitter την Τρίτη.

«Τεράστια νέα. Δεδομένων των ψεμάτων και της παραπληροφόρησης από την Κίνα αυτή την περίοδο, αυτή είναι η κατάλληλη κίνηση. Πολλές ζωές και θέσεις εργασίας δεν θα είχαν χαθεί», έγραψε ο γιος του αμερικανού προέδρου.

Η μήνυση στην Κίνα, είναι η πρώτη του είδους της και ισχυρίζεται ότι «οι κινεζικές αρχές εξαπάτησαν το κοινό, κατέστειλαν κρίσιμες πληροφορίες, αρνήθηκαν τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο ενόψει αυξανόμενων αποδεικτικών στοιχείων, κατέστρεψαν στοιχεία από ιατρική έρευνα, επέτρεψαν την έκθεση εκατομμυρίων ανθρώπων στον ιό, και πως συσσώρευσαν  ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό - προκαλώντας έτσι μια παγκόσμια πανδημία που ήταν περιττή και αποτρέψιμη».


Νομικοί εκτιμούν ότι η αγωγή αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη, αλλά η κίνηση αυτή αναμένεται να διαταράξει περισσότερο την διπλωματική κρίση και θα θεωρηθεί υψηλού συμβολισμού κίνηση που ίσως φέρει ντόμινο νέων μηνύσεων.

Στα έγγραφα της μήνυσης αναφέρεται ότι ενώ η κινεζική ιατρική κοινότητα είχε ενδείξεις μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεν ενημερώθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά το πρώτο  ξέσπασμα. Ισχυρίζεται επίσης ότι οι Κινέζοι ηγέτες έκαναν ελάχιστα για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού, επιτρέποντας ακόμη σε χιλιάδες ανθρώπους να ταξιδέψουν εντός και εκτός της Γουχάν.



Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Nullum crimen nulla poena sine lege = ρωμαϊκό δίκαιοEquity will not suffer a wrong to be without a remedy (maxim of equity) = αγγλοσαξωνικό δίκαιοΠως γίνεται να εναγάγεις ένα κράτος; Μα όπως έκανε και η Ελλάδα για τη Γερμανία για τις σφαγές του Διστόμου στην Ιταλία. Το αγώγιμο δικαίωμα μπορεί να φέρει αποζημίωση. Η αποζημίωση, αν δεν καταβληθεί οικειοθελώς, γεννά μια διαδικασία εκτέλεσης.Εκτέλεση σε περιουσιακά στοιχεία της χώρας κατά της οποίας υπάρχει η απόφαση. Τραπεζικοί λογαριασμοί, συμψηφισμός χρέους. Υπάρχουν τρόποι...