Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συνθήκες

Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συνθήκες Facebook Twitter
Επιμένει στην αποστρατικοποίηση 26 ελληνικών νησιών ο Χουλουσί Ακάρ - Η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συνθήκες
1

«Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο και σε καμία καταπάτηση των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο», δήλωσε σε συνέντευξή του, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας στη εφημερίδα «Sozcu», ο Ακάρ διευκρίνισε ότι δεν απειλεί την Ελλάδα, «αλλά και δεν θα δείξουμε αδυναμία στο θέμα της άμυνάς μας. Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τις συνθήκες», τόνισε, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για την αποστρατικοποίηση 16 νησιών του Αιγαίου.

Ο Ακάρ κατηγόρησε δε, την Αθήνα για καταστρατήγηση των διεθνών συνθηκών, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης, έχοντας εξοπλίσει τόσα νησιά στο Αιγαίο.

«Την ώρα που ο γείτονάς μας μιλάει για διεθνές δίκαιο και μας κατηγορεί για παρενοχλήσεις χωρίς να υφίστανται στην πραγματικότητα, εγκληματεί με την παραβίαση ακόμη και της Συνθήκης της Λωζάνης.

Για παράδειγμα, αν και έχει γίνει αποδεκτό ότι στις συνθήκες της Λωζάνης το 1923 και των Παρισίων το 1947 αναφέρεται ρητά το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών, από το 1936 και μετά τα νησιά εξοπλίζονται βήμα-βήμα», είπε.

«Από την άλλη, αν και τα χωρικά ύδατά τους είναι στα 6 μίλια, ισχυρίζονται ότι ο εναέριος χώρος τους είναι 10 μίλια. Αυτές οι αξιώσεις είναι αντίθετες με τις σχέσεις καλής γειτονίας και ιδίως με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο παράδειγμα στην Ιστορία ούτε και στη σημερινή εποχή.

Αυτό δεν είναι ούτε λογικό ούτε ανεκτό. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο και σε καμία καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Έχουμε πει από την αρχή ότι οι αποφάσεις που δεν μας περιλαμβάνουν, δεν έχουν καμία ελπίδα επιτυχίας», τόνισε.

«Θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις γειτονίας μας. Ωστόσο, η προσέγγιση της Ελλάδας στο ζήτημα καθιστά δύσκολη την επίλυση των προβλημάτων σε ένα κοινό έδαφος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες της Sozcu

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Διεθνή / Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «The Red Jumpsuit Apparatus» ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα ακολουθώ αυτό που λέει ο Ιησούς. Αν είσαι Χριστιανός και παρακολουθείς αυτό και ψήφισες τον Ντόναλντ Τραμπ, ντροπή σου!»
LIFO NEWSROOM
Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Διεθνή / Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Η Nastya σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά της και τα δύο ξαδέλφια της όταν ένας πύραυλος χτύπησε την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένεια στην πόλη Μπατ Γιαμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνα: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Διεθνή / Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνια: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Περισσότεροι από 50 μετανάστες εργάτες βρέθηκαν υπό απάνθρωπες συνθήκες σε αμπελώνες σαμπάνιας - Άνοιξε δίκη για εμπορία ανθρώπων στη Ρεμς με κατηγορούμενους τρεις διακινητές.
LIFO NEWSROOM
Μαδρίτη: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ύποπτο και τον στραγγάλισε μέχρι θανάτου

Διεθνή / Μαδρίτη: «Θα τον πνίξεις, φίλε, άσε τον λαιμό του», φώναζαν πολίτες στον αστυνομικό που στραγγάλισε ύποπτο

Η υπόθεση θυμίζει εκείνη του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ - Ο αστυνομικός συνελήφθη για τον θάνατο του 36χρονου Βορειοαφρικανού - Κύμα διαδηλώσεων και καταγγελιών 
LIFO NEWSROOM
Βρετανία και ΕΕ θα συνομιλήσοιν με Ιράν καθώς η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ είναι σε ισχύ

Διεθνή / Βρετανία και ΕΕ «θα συνομιλήσουν» με το Ιράν - Σε ισχύ η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ

Εάν πραγματοποιηθούν, οι συνομιλίες θα είναι οι πρώτες μεταξύ Ιρανών και δυτικών ηγετών από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις του - Εκκενώσεις από το Ιράν και το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Διεθνή / Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η αυξημένη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «απόδειξη της αδυναμίας και ανικανότητας του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συνθήκες Πηγή: www.lifo.grΜε αυτόν τον λαό η όποια συζητήση είναι ανώφελη.Εκεί που σε σφάζει, σου λέει ότι του χρωστάς κιόλας.Εθνικό γραμμάτιο που πρέπει να ξεπληρωθεί...