Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 20.000 νεκρούς - Πάνω από 500.000 τα κρούσματα

Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 20.000 νεκρούς - Πάνω από 500.000 τα κρούσματα Facebook Twitter
1

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες την Ιταλία ως η χώρα με τον υψηλότερα αριθμό θανάτων λόγω του κορωνοϊού, καταγράφοντας πάνω από 20.000 νεκρούς από τότε που ξέσπασε η πανδημία, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Το τελευταίο 24ωρο οι αρχές κατέγραψαν 1.920 νέους θανάτους τη στιγμή που ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ενώ συνολικά στον πλανήτη έχουν καταγραφεί 108.867 θάνατοι, σύμφωνα με το Τζονς Χόπκινς.

Το αρνητικό αυτό ορόσημο καταγράφεται την ώρα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μελετά το πότε θα μπορέσει η χώρα, που έχει ανακοινώσει πάνω από μισό εκατομμύριο κρούσματα, να αρχίσει να βλέπει μια επιστροφή στην κανονικότητα.

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ μπορεί να ξεπεράσει τους 200,000 το καλοκαίρι όταν αρθούν με τη λήξη τους στα τέλη του μήνα οι άνευ προηγουμένου περιορισμοί που κρατούν κλειστές τις επιχειρήσεις και τους περισσότερους Αμερικανούς στα σπίτια τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τραμπ έχει πει ότι θέλει η χώρα να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς το συντομότερο δυνατόν και ότι τα μέτρα που έχουν στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19 έχουν το δικό τους τίμημα σε ό,τι αφορά την οικονομία και τη δημόσια υγεία.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο Fox News χθες βράδυ (τοπική ώρα), ο Τραμπ είπε ότι θα λάβει μια απόφαση «σχετικά σύντομα», με βάση τις συμβουλές από «πολλούς πολύ έξυπνους ανθρώπους, πολλούς επαγγελματίες, γιατρούς και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων». Δήλωσε επίσης ότι ρόλο θα παίξει και το «ένστικτο». «Ο κόσμος θέλει να επιστρέψει, θέλει να γυρίσει στη δουλειά του. Πρέπει να επαναφέρουμε τη χώρα μας», δήλωσε.

Ο σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο δήλωσε στο Fox News ότι οι επαγγελματίες υγείας που έχουν την άποψη πως ο μόνος τρόπος για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι να 'κλείσει' η οικονομία και η κοινωνία έως ότου ο ιός «ηττηθεί» είναι «κατά το ήμισυ σωστοί».

Ο ίδιος δήλωσε ότι «αυτό θα ελαχιστοποιήσει τους θανάτους από τον ιό άμεσα» αλλά πρόσθεσε ότι τα σοκ στην οικονομία επίσης σκοτώνουν ανθρώπους μέσω μεγαλύτερων ποσοστών κατάθλιψης και αυτοκτονιών καθώς και χρήσης ναρκωτικών. «Άρα αυτή η πολύ δύσκολη απόφαση που πρόκειται να λάβει ο πρόεδρος θα πρέπει να βρει την ισορροπία και να ανακαλύψει ποια πορεία προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια