ΗΠΑ και Ισραήλ πιέζουν οικονομικά την Ελλάδα για να εμποδίσει τη νέα νηοπομπή προς τη Γάζα;

ΗΠΑ και Ισραήλ πιέζουν οικονομικά την Ελλάδα για να εμποδίσει τη νέα νηοπομπή προς τη Γάζα; Facebook Twitter
0

Το αμερικανικό δίκτυο προβάλλει την ανακοίνωση των διοργανωτών του «Audacity of Hope», πλοίου με αμερικανική σημαία, οι οποίοι κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν τους επιτρέπει τον απόπλου, υποκύπτωντας σε Ισραηλινές και Αμερικανικές πιέσεις οικονομικής φύσεως.

Ο επιβάτης του πλοίου Medea Benjamin, απορρίπτει τον ισχυρισμό, από ελληνικής πλευράς, ότι το πλοίο δεν είναι ασφαλές και χρειάζεται περαιτέρω επιθεώρηση. Το δελτίο Τύπου των διοργανωτών αναφέρει ότι «Το Ισραήλ έχει δηλώσει καθαρά ότι πιέζει κυβερνήσεις για να προσπαθήσουν να σταματήσουν το στολίσκο, και προφανώς η Ελλάδα είναι μια χώρα κλειδί καθώς πολλά από τα πλοία σχεδιάζουν να φύγουν από την Ελλάδα»  και συνεχίζει λέγοντας ότι «είναι αδιανόητο ότι το Ισραήλ επωφελείται της οικονομικής κρίσης που ο ελληνικός λαός βιώνει και προσπαθεί να σταματήσει το πλοίο μας ή ολόκληρο τον στόλο».

Το Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε ως «γελοίες» τις παραπάνω υποθέσεις. «Έχουν κάποιου είδους αποδείξεις για αυτά που ισχυρίζονται;» ρώτησε ο εκπρόσωπος τους υπουργείου Yigal Palmor.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΝΤΙ ΜΠΕΡΝΑΜ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Άντι Μπέρναμ: «Πράσινο φως» για τη χρήση βρετανικών βάσεων από τις ΗΠΑ για πλήγματα στο Ιράν

Η απόφαση του Μπέρναμ κινείται στην ίδια γραμμή με την πολιτική που είχε ακολουθήσει ο προκάτοχός του, Κιρ Στάρμερ, ο οποίος χαρακτήριζε τις αμερικανικές επιθέσεις «αμυντικές επιχειρήσεις»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Διεθνή / Εν μέσω πολέμου με το Ιράν, οι ΗΠΑ ξεμένουν από χρήματα

Καθώς ορισμένα κονδύλια αναμένεται να εξαντληθούν εντός των επόμενων εβδομάδων, ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ ασκεί πίεση στους νομοθέτες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ολοένα και πιο επείγον έλλειμμα
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με «πολύ σφοδρό πλήγμα» στην τοποθεσία όπου πιθανότατα βρίσκονται ιρανικοί πυρηνικοί φυγοκεντρητές

Απομακρύνεται ξανά το σενάριο τερματισμού των συγκρούσεων ΗΠΑ και Ιράν - «Ούτε σταγόνα πετρελαίου δεν θα περάσει τα Στενά» λένε οι Φρουροί - Νωρίτερα, οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι επιβάλλουν ναυτικό αποκλεισμό στη Σαουδική Αραβία
THE LIFO TEAM