ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.6.2018 | 00:37

!!!

Πως θα νιώθατε εάν εμμέσως πλην σαφώς αντιλαμβανόσασταν ότι κάποιος σας απέρριψε επειδή δεν έχετε πανεπιστημιακές σπουδές αλλά σπουδές σε ιεκ? έχω την αίσθηση ότι αυτό ακριβώς μου συνέβη.Κ το καλύτερο από όλα είναι ότι διόλου με στεναχωρεί όλο αυτό.Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους.Πρώτον θεωρώ πώς είναι απολύτως λογικό κ σεβαστό ο κάθε άνθρωπος να έχει στο μυαλό του κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές για τον άνθρωπο που θα επιλέξει να κάνει σχέση.Είτε σε επίπεδο εμφάνισης,είτε σε κοινωνικό,είτε σε μορφωτικό επίπεδο όλοι έχουμε κάποια κριτήρια που θα θέλαμε να πληροί ο εκάστοτε σύντροφος.Οπότε εν μέρει μπορώ να αντιληφθώ το ενδεχόμενο ''ξενέρωμα'' που μπορεί να ένιωσε.Όμως δεν μπορώ να κρύψω ότι μου χτυπάει λίγο άσχημα ένας άνθρωπος να έχει τέτοιου είδους νοοτροπία.Δεν ξέρω,ίσως επειδή εγώ απέχω πολύ από αυτόν τον τρόπο σκέψης που διαχωρίζει ουσιαστικά τους ανθρώπους σε άξιους,ικανούς,έξυπνους κ σεβαστούς στην κοινωνία μόνο όσους έχουν πτυχία κ πανεπιστημιακή μόρφωση.Γενικότερα όχι μόνο στο θέμα των σπουδών,αλλά κ σε άλλα ζητήματα επιλέγω να μην κάνω τέτοιου είδους διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους.Ο καθένας είναι άξιος για οτιδήποτε κ αν έχει καταφέρει στη ζωή του κ θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος.Επειδή ο διπλανός μας μπορεί να έχει καταφέρει κάτι καλύτερο δεν σημαίνει πως μειώνεται η δική μας η αξία.Έχω καταλάβει ένα πράγμα,οι αληθινά σπουδαίοι άνθρωποι,αυτοί που νιώθουν πλήροις με τη ζωή τους κ με ότι έχουν καταφέρει έχουν πάντα μια ταπεινότητα κ μια συστολή.Δεν νιώθουν την ανάγκη να κραυγάσουν για τα επιτεύγματα τους,δεν νιώθουν την ανάκη να υποτιμήσουν,να σνομπάρουν κ να φερθούν με αλαζονεία σε κανέναν,γιατί δεν έχουν ανασφάλειες για την αξία τους.Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής καλύτερα που ήρθε η χυλόπιτα γιατί εκτός του ότι δεν θα ταίριαζε το μορφωτικό μας επίπεδο εφόσον εγώ είμαι αμόρφωτη....(εδώ γελάμε),θα απείχαμε κ έτη φωτός σαν άνθρωποι.
11
 
 
 
 
σχόλια
Εγω πάντως αν με πλησιάσει κάποιος και τα πρώτα πράγματα που θα με ρωτησει ειναι:τι δουλειά κανεις,τι έχεις τελειωσει και τι ζώδιο είσαι,τον συνδέω με Καϊρο.Και δυστυχώς αυτο που περιγράφεις συμβαίνει.Τα στερεότυπα,το λέει και η λέξη,μιας κοινωνίας δύσκολα κλονιζονται.
Τι θες να σε ρωτήσει δηλ. για να ξεκινήσει κουβέντα; αυτες ειναι από τις κλασικές ερωτησεις να σπάσει ο πάγος. Όχι απαραιτητα οι ενδειξεις ενδιαφεροντος και κρισης του συνομιλητή σου.Κατανόησε ότι αυτο που κάνεις δε σε καθιστα διαφορετική. Μια από τα ίδια σε κάνει. Απλά σε καθρεφτισμα.
Πολλά χρόνια πριν, όντας φοιτητής και μπακούρι, ορισμένες φορές σε τυχαίες γνωριμίες με κοπέλες (κυρίως φοιτήτριες) σε νυχτερινά μαγαζιά έλεγα ότι είμαι οικοδόμος, μπογιατζής, ταξιτζής (ενώ δεν είχα ούτε αυτοκίνητο τότε!), κλπ. Λίγο για την πλάκα, λίγο επειδή δεν μου άρεσε που εξαρτώμουν οικονομικά από γονείς, λίγο επειδή ξέρω αρκετά καλά και μ'αρέσει να χτίζω, να βάφω, να οδηγώ, λίγο το κρασί, λίγο και η θάλασσα ... λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι αρκετές κοπέλες κάπως ξίνιζαν, παρά το ότι είχα περάσει το "οπτικό τεστ". Μια με είχε πιάσει, "με δουλεύεις, μα σε βλέπω συχνά στο λεωφορείο για το παν/μιο"... είχα κοκκινήσει σαν παντζάρι "εεεε, ξέρεις, εεεγωωω..."! :DΤέλοσπαντων, στην ουσία, για κάποιους παίζει ρόλο και η μόρφωση. Πάντως, ξέρω πολλά ζευγάρια με διαφορετικό επίπεδο μόρφωσης, που όμως ταιριάζουν οι χαρακτήρες, τα ενδιαφέροντα και ο ένας "κατανοεί και κολλάει" στην καθημερινότητα του άλλου. Προσωπικά, εάν είχα αυτό το ταίριασμα (χαρακτηρας, ενδιαφέροντα, καθημερινότητα) με ένα άτομο, δεν θα με ένοιαζε καθόλου το επίπεδο μόρφωσης.
Εάν υπάρχει το ταίριασμα, ξεπερνιούνται πολλά προβλήματα. Εάν δεν υπάρχει όλα φαίνονται σαν ανυπέρβλητα εμπόδια, ακόμα και η τρίχα που πετάει μπορεί να είναι deal breaker, αλλιώς είναι τρισχαριτωμένη!
Έτσι ακριβώς! Εστιάζω, συμφωνώ και επαυξάνω στο "πολλά" που έγραψες Τρουφ, καθώς, το "όλα" είναι ουτοπικό. Πάντα, θα υπάρχουν και γκρίζες ζώνες συμβιβασμού και ανοχής.
Ίσως δεν υπήρχε μεταξύ σας αυτό το <<κάτι>> παραπάνω και ιδιαίτερο.Δεν νομίζω πως η μόρφωση και το επάγγελμα αποτελούν σοβαρά κριτήρια αξιολόγησης του άλλου, εφόσον τα βρίσκετε μεταξύ σας και επικοινωνείτε...Εκτός αν είσαι τέρμα επιφανειακός και κομπλεξικός.Να χαίρεσαι,λοιπόν, γιατί ξέρεις πως ακόμη και αν προχωρούσατε σε κάτι σοβαρό,δεν θα σε ήθελε πραγματικά για εσένα και αυτό που είσαι αλλά για αυτό που είδε σε εσένα...Ο έρωτας δεν πρέπει να είναι έτσι.
Ετσι ειναι δυστυχως, οι ανθρωποι εχουνε ετικετακια και ξερουν να λενε ΕΓΩ ειμαι, δεν εχει σημασια τι σπουδαζεις και τι επαγγελμα κανεις,σημασια εχει πως το κανεις, δηλαδη οι ζητιανοι δεν εχουν αξια? Σημασια εχει ν αγαπησεις αυτο που κανεις, οχι αν εισαι απο πανεπιστημιο και εχεις διδακτορικα και περγαμηνες, και να σου πω και κατι αλλο? Ανωτατες σπουδες δεν εχει μονο αυτος ή ο,τι εχει, εχουνε πολλοι αλλα επειδη ειμαστε πολλοι καποιοι γι αυτο βλεπεις τοση δυστυχια στον κοσμο, εγω ειμαι καποιος που δεν εχει τιποτα απ αυτα και αυτο μεσα στον κυκλο μου σταθηκε για καποιους σοβαρη αφορμη ωστε να με κανουν περα, και ειμαι και ανεργος δηλαδη με τα σημερινα δεδομενα ενα τιποτα για πολλους, σημασια για εμενα εχει να μην δινεις στους ανθρωπους και τα διαπιστευτηρια τους περισσοτερη αξια απο οση πρεπει, αξιζουμε ολοι το ιδιο και αν ειχαν μορφωση αυτοι που μετρανε τα πτυχια τους θα το ειχαν καταλαβει, γιατι η μορφωση δεν ειναι αυτο αν ψαξεις τι ειναι η μορφωση θα καταλαβεις οτι ειναι αστειοι καποιοι. Με εκτιμηση, καλο ξημερωμα.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ