ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.5.2018 | 11:40

...

-Ειμαι ερωτευμένη μου μαζί σου ,γαμωτο- Θέλεις να μάθεις τον πραγματικό λόγο που χωρίζουμε εμείς οι δύο ?- Ναι- Γιατί εσύ κλαις αυτή τη στιγμή και εγώ δεν νιώθω τίποτα..
13
 
 
 
 
σχόλια
Αγενές και αχρείαστο σχόλιο.Ωστόσο: σίγουρα αυτός ο άνθρωπος ήταν αγενής (ειλικρινής my a@@) από πριν και σίγουρα σου είχε δώσει σημάδια πως δεν σε νοιάζεται όσο τον νοιάζεσαι.Αξίζει να στεναχωριέσαι γι' αυτόν;
Οπως είπε και ένας ανώνυμος εξομολογητης στην εξομολόγηση '' μπερδεματα'' δε χρειάζεται να σακατευουμε ανθρώπους που εγκαταλειπουμε και να νιώθουμε και ήρωες από πάνω.Διαφωνώ απόλυτα με αυτού του είδους την ειλικρίνεια. Είναι πολύ πολύ σκληρό να λες κάτι τέτοιο σε κάποιον. Τον τσακίζει. Η διακριτικοτητα θα αφήσει πολλά να εννοηθούν χωρίς να πληγώσει τόσο. Οι λέξεις πονάνε πολύ και οι συγκεκριμένες ακόμα περισσοτερο.
Η αποκαλυψη ποια ακριβως ειναι; Οταν χωριζει ενα ζευγαρι δεν ειναι δεδομενο οτι ο ενας οι και οι δυο δεν νιωθουν πια το ιδιο; Που ειναι η τρομερη ειλικρινεια, στο οτι ειπε το προφανες; Συνηθως τι λεει ο κοσμος, οτι τον πηραν σε αποστολη της νασα και φευγει για τον αρη;
Έλα τώρα, δεν μπορεί να μην έχεις ακούσει τα ηρωικά "Θέλω λίγο χρόνο για μένα", "Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω", "Σου αξίζει κάτι καλύτερο", "Θέλω να σε αφήσω ελεύθερο/η" αντί να πουν το προφανές όπως λες κι εσύ.
Φυσικα τα εχω ακουσει και οποτε τα ακουω τα εκλαμβανω σαν αποπειρα να εκφρασουν ευγενικα το οτι δε νιωθουν το ιδιο. Δε νομιζω οτι υπαρχει καν αποπειρα εξαπατησης, πλεον νομιζα οτι ξερουμε ολοι τι σημαινουν αυτα και ειναι κατι σαν κοινωνικη συμβαση. Υπαρχουν ανθρωποι που τα εκλαμβανουν κυριολεκτικα και πεφτουν απο τα συννεφα οταν μαθαινουν τι πραγματικα ηθελε να πει ο αλλος οταν ειπε "σου αξιζει κατι καλυτερο"?
Αγγούρι, συμφωνώ, αλλά δεν εχουν όλοι και όλες το θαρρος ή θρασος να πουνε σκληρες αλήθειες στο χωρισμό. Ασε που πολλοί εχουν το μαζοχισμό να θελουν να ακούσουν την "αληθινή" αιτία. Να φανε την απόρριψη καταμουτρα για να την πιστεψουν.
Μια ξεκάθαρη απόρριψη επί της ουσίας απαγορεύει την προσπάθεια επαναπροσέγγισης. Αν έχεις πει ότι δε νιώθεις τίποτα... τι ακριβώς θα πεις ότι μετάνιωσες μετά; Και ο ερωτευμένος εύκολα πιάνεται από μια τρίχα και ελπίζει. Όταν λοιπόν μένουν ανοιχτά παράθυρα που δεν ξεκαθαρίζουν ότι τα συναισθήματα δεν είναι αμοιβαία-πέρα από τα θέλω- ο άλλος ψάχνει να βρει τι μπορεί ν' αλλάξει. Δεν πιστεύω ότι λέγονται για λόγους ευγενείας αλλά για λόγους διατήρησης μιας καλής εικόνας και του ενδιαφέροντος του άλλου. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι κάπου κάποιος σιγολιώνει με την πάρτη σου και μπορείς να γυρίσεις πίσω αν δεν σου βγουν οι εναλλακτικές.
@Αγγούρι Ασφαλώς και αυτές οι εκφράσεις είναι η ευγενική έκφραση αυτού που νιώθουν και τις περισσότερες φορές δεν έχουν στόχο την εξάπατηση. Όταν όμως η άλλη πλευρά είναι κολλημένη ή σοκαρισμένη από την τροπή των γεγονότων, θα πιστέψει -εθελοτυφλώντας ίσως- ό,τι κι αν ειπωθεί. Αντί λοιπόν να ρισκάρεις να μπει ο άλλος σε αυτή τη διαδικασία, πέσ'τα όπως είναι χωρίς κορδελίτσες και λουλουδάκια.
Σκληρό μεν, ειλικρινές δε.Νομίζω ότι είναι καλό τέτοιες αλήθειες να τις ακούς γιατί μπορεί αρχικά να σε πληγώνουν, όμως μετά όταν θυμάσαι ξεκολλάς πιο εύκολα και πας παρακάτω.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ