ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Δημοσκόπηση: To 82% εγκρίνει τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Καθολική εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα

Δημοσκόπηση: To 82% εγκρίνει τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Καθολική εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα Facebook Twitter
2

Το πώς εκλαμβάνουν οι πολίτες την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και πώς αξιολογούν τους έως τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης αποτυπώνουν δύο δημοσκοπήσεις, η μία της Pulse για τον ΣΚΑΪ και η άλλη της Alco για το Open.

Στην έρευνα της Pulse που διενεργήθηκε πανελλαδικά το διάστημα 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό 78% ότι ανησυχούν πολύ και αρκετά για την πανδημία μετά τα κρούσματα στη χώρα μας.

Στο ερώτημα κατά πόσο έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα και τη ζωή της οικογένειας τους η επιδημία και τα μέτρα οι Έλληνες απαντούν σε ποσοστό 83% πολύ έως αρκετά. Μόλις το 10% δηλώνει μέτρια και το 4% λίγο και ελάχιστα έως καθόλου.

Το 82% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά τις ενέργειες της κυβέρνησης για την πανδημία και το 14% μάλλον αρνητικά και σίγουρα αρνητικά.

Στην ερώτηση «πώς αξιολογείτε, μέχρι σήμερα, τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης στις πρόσφατες εξελίξεις στην επιδημία του κορωνοϊού», το 94% των ψηφοφόρων της ΝΔ κρίνουν μάλλον και σίγουρα θετικά τον τρόπο αντίδρασης της κυβέρνησης. Το ίδιο απαντά το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 89% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

Δημοσκόπηση: To 82% εγκρίνει τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Καθολική εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα Facebook Twitter
Δημοσκόπηση: To 82% εγκρίνει τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Καθολική εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα Facebook Twitter

Στο πώς αξιολογούν τη στάση και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το 46% τις κρίνει σίγουρα και μάλλον θετικά και το 47% μάλλον και σίγουρα αρνητικά.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 23 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 45% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22%, με το ΚΙΝΑΛ να ακολουθεί με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το Μέρα25 με 2,5%. Άλλο Κόμμα επιλέγει το 4%. Ιδιαίτερα υψηλό, στο 8%, παραμένει το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν. 

Tο 50% ζητά ισχυρότερα μέτρα για τους εργαζομένους

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco για το Open, 9/10 πολίτες θεωρούν την καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, έγκυρη και επαρκή ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τους αναγνωρίζει στην κυβέρνηση γρήγορα αντανακλαστικά στην διαχείριση της υγειονομικής αυτής κρίσης.

Αναφορικά με τα μέτρα που ελήφθησαν για τους εργαζόμενους, το 32% τα θεωρεί επαρκή ενώ το 50% ζητά ισχυρότερα μέτρα ενίσχυσης τους. Οι επιχειρήσεις, σε ποσοστό 31% τα θεωρούν επαρκή έναντι του 45% που τα θεωρούν μη επαρκή.

Δημοσκόπηση: To 82% εγκρίνει τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Καθολική εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα Facebook Twitter

Ικανοποιημένοι από τον τρόπο που διαχειρίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την κρίση, δηλώνουν 8/10 πολίτες.

Το 44,5 των ερωτηθέντων θεωρούν πως η εικόνα που έχουν πλέον για το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι καλύτερη από αυτή που είχαν πριν ξεσπάσει η πανδημία. Μόλις το 8% θεωρεί ότι η εικόνα έχει επιδεινωθεί και το 38% απάντησε πως είναι σχεδόν ίδια.

Πολιτική
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM