Ευρωομόλογο: Το SPD Βερολίνου πάει κόντρα στη Μέρκελ - «Η Ευρώπη χρειάζεται μήνυμα αλληλεγγύης στην πράξη»

Ευρωομόλογο: Το SPD Βερολίνου πάει κόντρα στη Μέρκελ - «Η Ευρώπη χρειάζεται μήνυμα αλληλεγγύης στην πράξη» Facebook Twitter
0

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) του κρατιδίου του Βερολίνου, υποστηρίζει την ιδέα «να χρησιμοποιηθούν όλα τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία για τη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, ώστε να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορωνοϊού.

Αυτό συμπεριλαμβάνει και τα κοινά ομόλογα των χωρών της ευρωζώνης ή της Ε.Ε. «Σε αυτήν την κατάσταση, η Ευρώπη χρειάζεται ένα μήνυμα αλληλεγγύης στην πράξη. Πρέπει να διασφαλίσουμε μαζί ότι θα δημιουργηθούν νέα οικονομικά περιθώρια για τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση του κορονοϊού», δήλωσε ο Μίχαελ Μιούλερ δήμαρχος του Βερολίνου και πρόεδρος του τοπικού SPD.

Τα λεγόμενα ομόλογα κορονοϊού, δηλαδή τα κοινά ευρωπαϊκά ομόλογα για τη χρηματοδότηση των κρατικών προϋπολογισμών, -περιοριζόμενα σε αυτήν την κρίση- μπορούν να βοηθήσουν στην άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Γι΄αυτό η ηγεσία του SPD Βερολίνου αποφάσισε να υποστηρίξει έκκληση προς όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος να ταχθούν υπέρ τέτοιων ομολόγων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ-DPA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM