Χρήστος Δασκαλάκης: Γονεοτροφείο

NEWSROOM,12.12.2019

«Τι είναι άραγε αυτό το μεγάλο κτίριο στην κορυφή του λόφου; Γιατί κάθονται εκεί οι μεγάλοι πίσω από τα θρανία; Γιατί άνοιξαν οι πόρτες διάπλατα και γέμισε η αυλή με ποδήλατα και οι καρδιές με ελπίδα;»

 

Ο συγγραφέας Χρήστος Δασκαλάκης, μετά το best seller Η Χιονονιοφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι, επιστρέφει με ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους και μας παρασύρει σε μια ανατρεπτική ιστορία για τη δύναμη της οικογένειας, της αγάπης, της αποδοχής και της ασφάλειας.

 

Το Γονεοτροφείο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα, είναι ένα ενήλικο παραμύθι για παιδιά και ένα παιδικό παραμύθι για ενήλικες που τελικά τους ενώνει όλους ώστε να ξεφυλλίζουν τις σελίδες του με την ανυπομονησία που ταιριάζει σε μια καλή ιστορία. Μια ιστορία γεμάτη χιούμορ, τρυφερότητα, αισιοδοξία και μυρωδιά από μαμά...

 

Όπως λέει ο συγγραφέας «Πάντα ήθελα να γράψω ένα παραμύθι που να αφορά μικρούς και μεγάλους. Ένα παραμύθι βασισμένο σε προσωπικές εμπειρίες και αναμνήσεις. Ένα παραμύθι για τους γονείς μα και για όσους προσπαθούν συνεχώς, για όσους "απορρίπτονται" ή αμφισβητούνται, για όσους πέφτουν μα σηκώνονται, για όσους ξέρουν να αγαπούν και να υπομένουν...


Πάντα ήθελα να γράψω μια ιστορία για όλους εμάς που υπήρξαμε τα "ιδιαίτερα" παιδιά του σχολείου, για μας που είχαμε τόση ανάγκη από αγάπη, από ασφάλεια, από μια αγκαλιά. Μια ιστορία για όσα μας έλειψαν, για όσα μας ωρίμασαν, για όσα έφεραν την ισορροπία στη ζωή μας».


Εικονογράφηση: Βασίλης Παπατσαρούχας

www.christosdaskalakis.com
FΒ: Christos Daskalakis/Χρήστος Δασκαλάκης, Ιnstagram: Christos Daskalakis

Γονεοτροφείο

Γονεοτροφείο

Εκδόσεις: Άγκυρα