Ο Τραμπ μίλησε με τον Σι Τζινπίνγκ για τον κορωνοϊό - Ανακοίνωσε πως ΗΠΑ και Κίνα θα συνεργαστούν

Ο Τραμπ μίλησε με τον Σι Τζινπίνγκ για τον κορωνοϊό - Ανακοίνωσε πως ΗΠΑ και Κίνα θα συνεργαστούν Facebook Twitter
0

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως είχε συνομιλία με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται με ακόμη πιο μεγάλη ταχύτητα στις ΗΠΑ.

 «Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Συζητήσαμε με λεπτομέρεια για τον κορωνοϊό ο οποίος πλήττει μεγάλο μέρος του πλανήτη. Η Κίνα πέρασε πολλά και έχει κατανοήσει καλά τον ιό. Θα συνεργαστούμε στενά. Μεγάλος σεβασμός», έγραψε ο Τραμπ στο Τwitter σηματοδοτώντας με τη δήλωση αυτή ένα σημαντικό βήμα βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας,

Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post ο κινέζος πρόεδρος είπε στον Τραμπ: «Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και η πανδημία είναι κοινός εχθρός. Όλες οι χώρες πρέπει να ενώσουν τα χέρια και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο καταπολέμησης και περιορισμού».

Η ισχυρότερη δύναμη του πλανήτη καταμετρά πλέον τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον κόσμο και  ξεπέρασε χθες αυτόν της Κίνας.

Όταν έγινε γνωστό πως Τραμπ και Τζινπίνγκ θα είχαν συνομιλία τα μίντια σχολίασαν πως συζήτηση των δύο ηγετών θα γίνει με φόντο τη συνεχιζόμενη πολεμική στην οποία έχουν εμπλακεί η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο. Ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την κομμουνιστική κυβέρνηση ότι άργησε να δώσει στον υπόλοιπο κόσμο και ιδιαίτερα στη χώρα του κρίσιμες πληροφορίες για τη σοβαρότητα του ιού, η εξάπλωση του οποίου θα μπορούσε, κατ' αυτόν, να εμποδιστεί.

Ο αμερικανός πρόεδρος αρέσκεται εξάλλου να επαναλαμβάνει τον όρο «κινεζικός ιός», που προκαλεί οργή στο Πεκίνο. Υπεραμύνθηκε για ακόμη μια φορά της χρήσης αυτής της διατύπωσης χθες Πέμπτη, υπενθυμίζοντας ότι ο κορονοϊός εντοπίστηκε στην πόλη Ουχάν, στην καρδιά της Κίνας.

Ο Τραμπ πάντως φάνηκε να αμβλύνει κάπως τη θέση του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προτρέποντας με σαφήνεια τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τις εκδηλώσεις εχθρότητας έναντι των συμπολιτών τους ασιατικής καταγωγής, τους οποίους χαρακτήρισε «υπέροχους ανθρώπους».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής του Μάντσεστερ υγείας ζητά δημόσια έρευνα

Διεθνή / Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ ζητά δημόσια έρευνα

Έρευνα διαπίστωσε ότι υπήρξαν παραλείψεις πολλών υπηρεσιών πριν από τον θάνατο του 17χρονου Τσάρλι Μίλερς τον Δεκέμβριο του 2020 σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ
NEWSROOM
μεγκαν μαρκλ

Διεθνή / «Heghan 2.0»: Ο νέος υπεύθυνος επικοινωνίας του Χάρι και της Μέγκαν έχει αναλάβει ένα σισύφειο έργο

Το Spotify τούς απέρριψε, έχουν επικριθεί για το ντοκιμαντέρ τους στο Netflix, τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις δεν ανεβαίνουν. Ο Τσάρλι Γκίπσον πρέπει να κάνει το ζευγάρι ξανά συμπαθές.
NEWSROOM