Μια πόλη χτισμένη στον κρατήρα από πελώριο αστεροειδή - 15 εκατομμύρια χρόνια πριν

Μια πόλη χτισμένη στον κρατήρα από πελώριο αστεροειδή - 15 εκατομμύρια χρόνια πριν Facebook Twitter
1

Το Νερντλινγκεν, στη νότια Γερμανία, δεν είναι μια συνηθισμένη πόλη: Είναι κυκλική, χτισμένη μέσα σε κρατήρα που δημιούργησε αστεροειδής πριν από εκατομμύρια χρόνια, περιβάλλεται από ένα μεσαιωνικό τείχος και στο κέντρο της δεσπόζει ένας πανήψυλος μιναρές. 

«Πριν από 15 εκατομμύρια χρόνια, ένας θεόρατος αστεροειδής χτύπησε την περιοχή» εξηγεί η Γκιζέλα Ρέσγκες, γεωλόγος του γεωπάρκου Ries, συμπληρώνοντας: «Προσέκρουσε με ασύλληπτη ταχύτητα 70.000 χλμ/ώρα και λόγω της τεράστιας ενέργειας, δημιουργήθηκε κρατήρας διαμέτρου 25 χιλιομέτρων».

Το 1971, γυρίστηκε εκεί η ταινία «Ο Γουίλι Γουόνκα και το εργοστάσιο σοκολάτας». Όπως λέει ο Νταβίντ Βίτνερ, της τουριστικής υπηρεσίας, η πόλη ήταν το φόντο καθώς το διάφανο, γυάλινο ασανσέρ ανέβαινε πάνω από το εργοστάσιο σοκολάτας.

Η πόλη έχει πάρα πολλούς Ιάπωνες τουρίστες, λόγω μιας σειράς μάνγκα που μεταδίδεται στην ιαπωνική τηλεόραση και που εξελίσσεται σε μία κυκλική πόλη με τείχος, η οποία απειλείται από ανθρωποφάγα τέρατα.

Η τεράστια πίεση και η θερμότητα από την πρόσκρουση του αστεροειδούς, δημιούργησαν αμέτρητα μικρά διαμάντια στον κρατήρα. Περίπου 72.000 διαμάντια - ευτελούς αξίας, αλλά τεράστιας επιστημονικής σημασίας - εκτιμάται πως είναι κρυμμένα στα σπίτια του Νέρντλινγκεν.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WALL STREET JOURNAL ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Wall Street Journal: Ο πόλεμος στο Ιράν δίνει στους αντιπάλους των ΗΠΑ «μια ματιά σε πραγματικό χρόνο» για τον αμερικανικό στρατό

Κίνα, Ρωσία και Βόρεια Κορέα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να μάθουν για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του αμερικανικού στρατού
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: Αντιδράσεις για τον διορισμό του κουνιάδου του Μαγιάρ ως υπουργού Δικαιοσύνης

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πέτερ Μαγιάρ, υπερασπίστηκε την απόφασή του να διορίσει τον κουνιάδο του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, απαντώντας στις επικρίσεις για σύγκρουση συμφερόντων
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια