Τραμπ: «Τι στο διάβολο ήταν αυτό με τα Παράσιτα;»- Η σαρδόνια απάντηση των παραγωγών της ταινίας

Τραμπ: «Τι στο διάβολο ήταν αυτό με τα Παράσιτα;»- Η σαρδόνια απάντηση των παραγωγών της ταινίας Facebook Twitter
EPA
9

Με ελαφρώς αργά αντανακλαστικά, ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε χθες την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου που, στις αρχές του μήνα, απένειμε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας στο νοτιοκορεάτικο φιλμ Παράσιτα (Parasite).

Μιλώντας σε συγκέντρωση στο Κολοράντο Σπρινγκς, ο Τραμπ αναρωτήθηκε με το χαρακτηριστικό του ύφος: «Πόσο άσχημα ήταν τα βραβεία της ακαδημίας κινηματογράφου φέτος; Τα είδατε;» και συνέχισε: «Νίκησε μια ταινία από τη Νότια Κορέα! Τι στον διάβολο ήταν αυτό; Αρκετά προβλήματα έχουμε με τη Νότια Κορέα στο εμπόριο. Κι από πάνω, της δίνουν το βραβείο της καλύτερης ταινίας της χρονιάς;» είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του. 

Στην 92η απονομή των βραβείων Όσκαρ, τα «Παράσιτα» του σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο έγιναν το πρώτο ξενόγλωσσο φιλμ που κερδίζει τo χρυσό αγαλματίδιο της κορυφαίας κατηγορίας, στην 92χρονη ιστορία των βραβείων. «Είναι καλή; Δεν ξέρω», είπε ο Τραμπ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει καν δει την ταινία. 

Η αμερικανική εταιρεία που έχει αναλάβει την διανομή της ταινίας, η Neon, δεν άφησε ασχολίαστα τα λόγια του Τραμπ απαντώντας σκωπτικά πως η δυσπιστία του Τραμπ απέναντι στο υποτιτλισμένο φιλμ είναι «κατανοητή» καθώς ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ «δεν ξέρει ανάγνωση».

Στη συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «Πρώτα η Αμερική», ο Τραμπ εξέφρασε την προτίμησή του στις κλασικές ταινίες της λεγόμενης «χρυσής εποχής» του Χόλιγουντ: «Δώστε μας το Όσα παίρνει ο άνεμος. Μπορούμε να έχουμε ξανά το Όσα παίρνει ο άνεμος, παρακαλώ;», είπε ο μεγιστάνας, αναφερόμενος στο φιλμ του σκηνοθέτη Βίκτορ Φλέμινγκ, παραγωγής 1933.

Από τα πυρά του Τραμπ δεν ξέφυγε ούτε ο Μπραντ Πιτ, τον οποίο αποκάλεσε «εξυπνάκια», πιθανότατα αντιδρώντας στον ευχαριστήριο λόγο του Πιτ που, όταν ανέβηκε στην σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου, εξέφρασε την υποστήριξή του στην παραπομπή του Τραμπ. 

Διεθνή
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας τρανς ιερέας γράφει ιστορία σε καθεδρικό ναό των ΗΠΑ

Διεθνή / Ένας τρανς ιερέας γράφει ιστορία σε καθεδρικό ναό των ΗΠΑ

Ο Μάικα Κρόνιν ανέλαβε τον Καθεδρικό των Αγίων Πάντων στο Μιλγουόκι και έγινε ο πρώτος ανοιχτά τρανς επικεφαλής καθεδρικού ναού στην Επισκοπική Εκκλησία των ΗΠΑ. Ο ίδιος λέει ότι βρήκε στην Εκκλησία έναν χώρο όπου μπορεί να υπάρχει όπως είναι και να υπηρετεί ως ιερέας.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΙΑΣΜΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: Οι δυνάμεις του Ιράν συντόνισαν δολοφονίες, βασανιστήρια και σεξουαλικές κακοποιήσεις διαδηλωτών

Η Διεθνής Αμνηστία εντόπισε 87 Ιρανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και τον Αλί Χαμενεΐ, οι οποίοι, όπως ανέφερε, θα πρέπει να διερευνηθούν για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Σαν stand up comedian που δεν έχει χιούμορ.Το αστείο είναι ότι ούτε το κοινό του γελάει με τα "αστεία" του.Συγκρίνετε τους με τους βουλευτές μας και υπουργούς που γελάνε και χειροκροτούν την κάθε κοτσάνα που πετάει ο πρωθυπουργός μας.