Πνευματικά δικαιώματα: Σύσκεψη Μενδώνη με εκπροσώπους της ΕΔΕΜ - Τι αποφασίστηκε

Πνευματικά δικαιώματα: Σύσκεψη Μενδώνη με εκπροσώπους της ΕΔΕΜ - Τι αποφασίστηκε Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
0

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο υπουργείο Πολιτισμού ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους δικαιούχων δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, μελών της ΕΔΕΜ, παρουσία εκπροσώπων της ΕΥΕΔ και του ΟΠΙ.


Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Λίνας Μενδώνη. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα, τα οποία συνδέονται με τη μεταφορά της δραστηριότητας της ΕΥΕΔ στον νέο φορέα ΕΔΕΜ. Παράλληλα υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι τα ανακύπτοντα νομικά ζητήματα είναι σύνθετα. Για το λόγο αυτό και για την επίσπευση της έκδοσης της προβλεπόμενης στον νόμο 4481/2017 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινής Ομάδας Εργασίας, με τη συμμετοχή νομικών όλων των εμπλεκόμενων φορέων.


Τέλος οι εκπρόσωποι που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας της ΕΔΕΜ.

Ευχή των συμμετασχόντων στη σύσκεψη, είναι να εξασφαλιστούν οι ικανές συνθήκες για τη δημιουργία ενός φορέα ευρείας εκπροσώπησης των δημιουργών.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM