Οργή για την δικηγόρο του Γουάινστιν: «Δεν δέχθηκα σεξουαλική επίθεση επειδή δεν με έφερα σε τέτοια θέση»

Οργή για την δικηγόρο του Γουάινστιν: «Δεν δέχθηκα σεξουαλική επίθεση επειδή δεν με έφερα σε τέτοια θέση» Facebook Twitter
5

Οργή έχει προκαλέσει η Ντόνα Ροτούνο, δικηγόρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν, που δήλωσε πως δεν έχει δεχθεί σεξουαλική επίθεση επειδή «δεν θα έβαζα ποτέ τον εαυτό μου σε τέτοια θέση».

Η βασική συνήγορος υπεράσπισης του Αμερικανού παραγωγού στην πολύκροτη υπόθεση εναντίον του μίλησε στο podcast The Daily των New York Times, όπου ρωτήθηκε αν έχει πέσει ποτέ θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

«Όχι, επειδή δεν θα έβαζα ποτέ τον εαυτό μου σε αυτήν την θέση. Πάντα έκανα επιλογές, από τότε που πήγαινα στο κολέγιο, σύμφωνα με τις οποίες δεν έπινα ποτέ πολύ. Ποτέ δεν πήγα σπίτι με κάποιον που δεν γνώριζα. Απλώς ποτέ δεν έβαλα τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε ευάλωτη κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά. 

«Πιστεύετε πως κάθε γυναίκα που δέχεται σεξουαλική επίθεση έβαλε κατά κάποιον τρόπο τον εαυτό της σε αυτή τη θέση- είτε καταναλώνοντας αλκοόλ είτε συμφωνώντας να πάει στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου;», ρώτησε τότε η δημοσιογράφος των New York Times, Megan Twohey, που έχει γράψει επίσης το βιβλίο «She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement».

«Σε καμία περίπτωση αλλά όπως κάνουμε έξυπνες επιλογές όταν περπατάμε στο δρόμο την νύχτα, πιστεύω πως πρέπει να πάρεις την ίδια απόφαση όταν βάζεις τον εαυτό σου σε διάφορες καταστάσεις με άλλους ανθρώπους», απάντησε η Ντόνα Ροτούνο. «Όταν περπατάμε τη νύχτα κοιτάζουμε γύρω μας, βεβαιωνόμαστε πως έχουμε το τηλέφωνό μας, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να έχουν σπρέι πιπεριού. Παίρνουμε προφυλάξεις. Το μόνο που λέω είναι πως οι γυναίκες πρέπει να παίρνουν τις προφυλάξεις τους», συνέχισε η ίδια.

Η γραμμή υπεράσπισης του Χάρβεϊ Γουάινστιν, την οποία κρατά η Ροτούνο, στηρίζεται στο επιχείρημα πως οι σεξουαλικές επαφές με τις γυναίκες που υποστηρίζουν πως βιάστηκαν, ήταν συναινετικές και ως απόδειξη καταθέτουν τα φιλικά μηνύματα που έστειλαν οι γυναίκες στον Αμερικανό παραγωγό μετά τις φερόμενες επιθέσεις.

Με πληροφορίες από CNN

Πολιτισμός
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά σε δημοπρασία αντικείμενα από το προσωπικό αρχείο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Πολιτισμός / Για πρώτη φορά σε δημοπρασία αντικείμενα από το προσωπικό αρχείο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Για πρώτη φορά δημοπρατούνται εκατοντάδες αντικείμενα από το προσωπικό αρχείο και τη συλλογή του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Το κοσμικό έμβρυο του «2001» μπορεί να φτάσει τις 800.000 λίρες.
THE LIFO TEAM
Όλα όσα θα δούμε φέτος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Πολιτισμός / Όλα όσα θα δούμε φέτος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Νέα σεζόν με «Τζένη Τζένη», Dogville και Μολιέρο. Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που κινείται από τον Νίκο Καραθάνο έως τον Λαρς φον Τρίερ, ενώ επενδύει στη νέα ελληνική γραφή, τη συμπερίληψη και το άνοιγμα του θεάτρου στην πόλη.
THE LIFO TEAM
Η Μαρία Λουίζου στη νέα Triennial του New Museum στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Το New Museum επέλεξε τη Μαρία Λουίζου για τη νέα Τριενάλε της Νέας Υόρκης

Μετά τη συνεργασία της με τη Στέγη και την παρουσία της στην έκθεση New Museum–DESTE στο Μπενάκη, η Μαρία Λουίζου επιλέγεται τώρα για την έκτη Τριενάλε του μουσείου, μαζί με 35 ακόμη καλλιτέχνες και συλλογικότητες από όλο τον κόσμο.
THE LIFO TEAM
DAVID BOWIE ΓΕΝΕΘΛΙΑ BOWIE80

Πολιτισμός / David Bowie: Σειρά εκδηλώσεων και εκθέσεων για τον εορτασμό των 80ών γενεθλίων του

Ο David Bowie, γεννημένος ως Ντέιβιντ Τζόουνς στο Λονδίνο στις 8 Ιανουαρίου 1947 πέθανε από καρκίνο στις 10 Ιανουαρίου 2016, μόλις δύο ημέρες μετά τα 69α γενέθλιά του και την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, «Blackstar»
THE LIFO TEAM
Ο τελευταίος castrato ήταν συγγενής του Φελίνι ισχυρίζεται νέο βιβλίο

Πολιτισμός / Ο τελευταίος castrato ήταν συγγενής του Φελίνι ισχυρίζεται νέο βιβλίο

Η μελέτη της Μάρθα Φέλντμαν ακολουθεί την απροσδόκητη οικογενειακή σύνδεση του Φεντερίκο Φελίνι με τον Αλεσάντρο Μορέσκι, τον τελευταίο γνωστό castrato, και αναζητά τα ίχνη της φωνής και του σώματός του στο σινεμά του Ιταλού σκηνοθέτη.
THE LIFO TEAM
ΓΚΙΓΙΡΜΟ ΝΤΕΛ ΤΟΣΟ ΑΛΦΟΝΣΟ ΚΟΥΑΡΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ DIGGER ΙΝΙΑΡΙΤΟΥ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Πολιτισμός / O Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και o Αλφόνσο Κουαρόν υπερασπίστηκαν το «Digger» του Ινιάριτου μετά τις αρνητικές κριτικές

Οι Αλφόνσον Κουαρόν και Γκιγιέρμο ντελ Τόρο αποφάσισαν να υπερασπιστούν στα social media την ταινία «Digger» του φίλου τους Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου που έλαβε αρνητικές κριτικές
THE LIFO TEAM