Serial killer Κύπρου: Νέος γύρος καταθέσεων - Για τυχόν ευθύνες αστυνομικών

Serial killer Κύπρου: Νέος γύρος καταθέσεων - Για τυχόν ευθύνες αστυνομικών Facebook Twitter
0

Τη λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων για να συμπληρωθεί ο φάκελος που αφορά σε τυχόν ευθύνες αστυνομικών ως απόρροια της δράσης του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, ζήτησε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» Κύπρου, το πόρισμα με τις εισηγήσεις των τεσσάρων ποινικών ανακριτών παραδόθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο στον πρόεδρο της Αρχής πρώην δικαστικό Ανδρέα Πασχαλίδη, ο οποίος το μελέτησε και το παρέδωσε μαζί με τις δικές του εισηγήσεις στα μέλη της. Αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», συμφώνησαν με τις εισηγήσεις που υποβλήθηκαν και αποφασίστηκε να ζητηθεί από τους ποινικούς ανακριτές να λάβουν κάποιες επιπρόσθετες καταθέσεις που κρίνονται αναγκαίες, πριν το τελικό πόρισμα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα για μελέτη και λήψη οριστικών αποφάσεων.

Οι καταθέσεις θα ληφθούν από πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται με κάποιον τρόπο στην υπόθεση ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τις αρχικές εισηγήσεις του πορίσματος, φαίνεται να αφαιρούνται 2-3 πρόσωπα που υπηρετούν στο Αρχηγείο Αστυνομίας και ήταν στη λίστα για εξέταση του ενδεχομένου για ποινική δίωξη. Τώρα θα γίνει εισήγηση για ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες τους μόνο.

Στο πόρισμα των ποινικών ανακριτών γίνεται εισήγηση για ποινική ή πειθαρχική δίωξη 23 περίπου αστυνομικών διαφόρων βαθμίδων που χειρίστηκαν σε διάφορα στάδια τις καταγγελίες για εξαφάνιση γυναικών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM
Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Διεθνή / Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Πρώην συνεργάτες κατηγορούν την Πρισίλα Πρίσλεϊ για απάτη και εκμετάλλευση, με φερόμενες προσβολές της φήμης τους και σκηνές οικογενούς κρίσης μετά τον θάνατο της Λίζα Μαρί.
ΦΩΤ.: GETTY
Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Διεθνή / Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Η αποκαλυπτική έρευνα του +972 Magazine αποκαλύπτει τη «μονάδα νομιμοποίησης» του ισραηλινού στρατού, που σπιλώνει τη φήμη δημοσιογράφων της Γάζας για να δικαιολογήσει τις δολοφονίες τους
LIFO NEWSROOM