Σάλος με σεξιστικά σχόλια και χειρονομίες του Τζιτζικώστα - Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

Σάλος με σεξιστικά σχόλια και χειρονομίες του Τζιτζικώστα - Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις Facebook Twitter
6

Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε βίντεο που δείχνει τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα να κάνει σεξιστικά σχόλια σε γυναίκες εργαζόμενες της Περιφέρειας, με αφορμή τη δημιουργία στούντιο κινηματογράφησης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το στιγμιότυπο κατεγράφη με αφορμή εκδήλωση κατά την οποία ο εκπρόσωπος του Film Office, του οργανισμού που έχει αναλάβει να προωθήσει κινηματογραφικές παραγωγές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο εκπρόσωπος δώρισε μια κλακέτα στο Τζιτζικώστα και αστειεύτηκε ζητώντας του να μεσολαβήσει ώστε όλες οι γυναίκες της Διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές.

Εκείνη τη στιγμή, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, έκανε μια χυδαία χειρονομία σεξουαλικού περιεχομένου και ρώτησε γελώντας τις γυναίκες «τι είδους ταινία; - προσέξτε τι θα πείτε...». Στη συνεχεία λέει και πάλι γελώντας: «Άκουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη. Σας ενδιαφέρει;».

Αντιδράσεις γα το σεξιστικό σχόλιο

 

Το βίντεο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στα social media μετά ταν ανάδειξή του από το alterthess.gr ενώ υπήρξε και αντίδραση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

«Τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε» αναφέρει σε δήλωση του ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε μπροστά» και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

Ο κ. Γιαννούλης αναφέρει στην δήλωση του, «Δεν περίμενα ποτέ ότι στις τόσες πολιτικές και αυτοδιοικητικές διαφορές που αναδεικνύονται καθημερινά με την διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, θα ερχόταν και η στιγμή που η αλαζονεία τους θα οδηγούσε και σε ζητήματα που προσβάλλουν την γενετήσια υπόσταση της γυναίκας και του αδιαπραγμάτευτου σεβασμού δικαιωμάτων και φύλλου.

Ελπίζω και εύχομαι ότι ήταν μία πολύ κακή στιγμή υπερβολικής ευφορίας και δείγμα πολύ κακής ποιότητας «χιούμορ».

Τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε έτσι ώστε να μην αποτυπωθούν στο πολιτικό αφήγημα και τις θέσεις του για την γυναίκα, τα δικαιώματα και την θέση της στην σύγχρονη ζωή.

Το ελπίζουμε το αναμένουμε και το απαιτούμε για να υπάρχει διαυγής και ξεκάθαρη εικόνα για το τι υπάρχει για τον καθένα μας, μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας».

 

 Η συγγνώμη Τζιτζικώστα

Μετά τις αντιδράσεις, με ανάρτηση του στο facebook ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε συγγνώμη για τις σεξιστικές του αναφορές την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, «ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής».

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM