Ο Μακρόν αρνήθηκε τη σύνταξη που δικαιούνται όλοι οι πρώην πρόεδροι της Γαλλίας

Ο Μακρόν αρνήθηκε τη σύνταξη που δικαιούνται όλοι οι πρώην πρόεδροι της Γαλλίας Facebook Twitter
1

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν θα λάβει τη σύνταξη που προβλέπεται για όλους τους πρώην προέδρους της Γαλλίας, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το Μέγαρο των Ηλυσίων. 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, που γιόρτασε τα 42α γενέθλιά του χθες και η θητεία του οποίου φτάνει ως το 2022, αποφάσισε επίσης να μην δεχθεί μία θέση στο Συνταγματικό Συμβούλιο. Όλοι οι πρώην πρόεδροι της Γαλλίας γίνονται ισόβια μέλη του και λαμβάνουν αποζημίωση 13.500 μηνιαίως.

Η απόφαση αυτή του Γάλλου προέδρου ανακοινώθηκε την ώρα που συνεχίζεται το κίνημα των απεργιών και των διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθεί ο Μακρόν, ο οποίος χθες –17η ημέρα των κινητοποιήσεων- ζήτησε από τα συνδικάτα να κηρύξουν «εκεχειρία» για τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Μακρόν με την ανακοίνωσή του αυτή έχει στόχο απλώς να επιδείξει «συνέπεια».

Ο Εμανουέλ Μακρόν γίνεται ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλίας που αρνείται να λάβει τη σύνταξη αυτή των 6.220 ευρώ μηνιαίως μικτά, την οποία δικαιούται αμέσως μόλις λήξει η θητεία του. Σύμφωνα με νόμο του 1955, τη σύνταξη λαμβάνουν όλοι οι πρώην πρόεδροι ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας, διάρκειας της θητείας τους και εισοδημάτων.

«Αποφάσισε να μην εφαρμόσει τον νόμο αυτό το 2022, ούτε το 2027, σε περίπτωση δεύτερης θητείας του», διευκρίνισε το γραφείο του Μακρόν.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων σημείωσε ότι στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος θα «δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα». Η συνέπεια απαιτεί ο νόμος του 1955 να μην ισχύει πλέον για κανέναν μελλοντικό πρόεδρο της Γαλλίας, εξήγησε το γραφείο του Μακρόν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια