Μία 24χρονη βιοχημικός στέφθηκε Miss America μετά από επιστημονικό πείραμα στη σκηνή

Μία 24χρονη βιοχημικός στέφθηκε Miss America μετά από επιστημονικό πείραμα στη σκηνή Facebook Twitter
0

Μία βιοχημικός από την Βιρτζίνια κέρδισε τον τίτλο της Miss America 2020 στα καλλιστεία της Αμερικής, πραγματοποιώντας ένα επιστημονικό πείραμα σε ζωντανή μετάδοση.

Η Καμίλ Σκράιερ κέρδισε 50 διαγωνιζόμενες και πήρε πανηγυρικά το στέμμα στον τελικό του Κονέκτικατ. Φορώντας τη λευκή στολή του εργαστηρίου, η 24χρονη εντυπωσίασε τους κριτές δείχνοντας τις γνώσεις στην χημεία, στην ενότητα του διαγωνισμού, show talent, όπου οι διαγωνιζόμενες καλούνται να δείξουν τα ταλέντα τους.

Η Καμίλ εκτός από τον τίτλο κέρδισε και 50.000 δολάρια, έχει δύο πτυχία φυσικής και συνεχίζει τις σπουδές της με διδακτορικό στην φαρμακολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Η εστεμμένη μετά τη νίκη της δήλωσε ότι στόχος της είναι να σπάσει τα στερεότυπα για το «τι σημαίνει να είσαι Μις Αμερική» εν έτει 2020.

Σημειώνεται ότι από το 2018 ο διαγωνισμός επιδιώκει την αναμόρφωσή του, με τις διαγωνιζόμενες να μη φορούν πλέον μαγιό και να μην κρίνεται η εξωτερική τους εμφάνιση. Αντιθέτως, οι διαγωνιζόμενες παρουσιάζουν τα ταλέντα τους, και οι συνεντεύξεις τους επικεντρώνονται στα ενδιαφέροντά τους, στις ικανότητές τους και στην κατανόηση του ρόλου της Miss America. «Δεν κρίνουμε πλέον τις διαγωνιζόμενες βάσει της εξωτερικής τους εμφάνισης. Αυτό είναι σπουδαίο», είπε η πρώην νικήτρια του διαγωνισμού Gretchen Carlson, η οποία ανακοίνωσε τις αλλαγές το 2018.

Μία 24χρονη βιοχημικός στέφθηκε Miss America μετά από επιστημονικό πείραμα στη σκηνή Facebook Twitter

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές ενθάρρυναν όλο και περισσότερες γυναίκες να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό. Η Καμίλ Σκράιερ, εξάλλου, επεσήμανε ότι το επιστημονικό πείραμα που πραγματοποίησε, δηλαδή η καταλυτική διάσπαση του υπεροξειδίου του υδρογόνου, υπήρξε «βασικός παράγοντας» ώστε να κερδίσει τον τίτλο της Miss Virginia φέτος τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την νικήτρια πάντως αλλά και τους ιθύνοντες  του διαγωνισμού, μετά τις αλλαγές, ο διαγωνισμός Miss America έγινε περισσότερο προοδευτικός και επικεντρώνεται στα επιτεύγματα των γυναικών.

Με πληροφορίες από BBC

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΗΕ

Διεθνή / Μήνυμα Ερντογάν από τον ΟΗΕ για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: Τι είπε για το Κυπριακό

«Επιθυμία μας είναι τα υφιστάμενα ζητήματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο να επιλυθούν στη βάση των σχέσεων καλής γειτονίας και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΛΟΥΛΑ ΟΗΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Διεθνή / Επίθεση Λούλα στον ΟΗΕ: «Η αξιοπιστία του δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλή» - Προειδοποίηση για ξένη παρέμβαση στις εκλογές

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας κατήγγειλε την «παράλυση» του Συμβουλίου Ασφαλείας και ζήτησε να ανακτήσει ο ΟΗΕ τον ρόλο του ως «δύναμη για την ειρήνη»
THE LIFO TEAM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΚΑΤΑ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Νετανιάχου κατά Μαμντάνι: «Ντροπή σου που υποστηρίζεις τα τρομοκρατικά τέρατα της Χαμάς»

Το αεροσκάφος του Νετανιάχου θα προσγειωθεί στο Νιου Τζέρσεϊ αντί για τη Νέα Υόρκη λόγω ανησυχιών για τον Μαμντάνι, ενόψει της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
THE LIFO TEAM
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε πει στον αδελφό της: «Ο Κάρολος είναι ερωτευμένος με τον προσωπικό του υπηρέτη»

Διεθνή / Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε πει στον αδελφό της: «Ο Κάρολος είναι ερωτευμένος με τον προσωπικό του υπηρέτη»

Ο Τσαρλς Σπένσερ γράφει στο νέο του βιβλίο ότι η αδελφή του τού είπε τη φράση σε γεύμα στο Λονδίνο, την περίοδο που του ανακοίνωνε ότι ο γάμος της τελείωνε. Σε νέα συνέντευξή του επιμένει ότι θυμάται ακριβώς τα λόγια της
THE LIFO TEAM