Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης - Συνάντηση με Τασούλα και Δένδια

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης - Συνάντηση με Τασούλα και Δένδια Facebook Twitter
Ο Αγκίλα Σάλεχ Ίσα θα συναντηθεί, σήμερα, με τον πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου Κωνσταντίνο Τασούλα παρουσία του Νίκου Δένδια (EPA)
0

Ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής Αγκίλα Σάλεχ Ίσα θα συναντηθεί, σήμερα στην Αθήνα, με τον πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου Κωνσταντίνο Τασούλα.

Στον απόηχο της συμφωνίας Τουρκίας -  Λιβύης που δεν αναγνωρίζει η Αθήνα, ο κ. Σάλεχ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα ομολόγου του. Στη συνάντηση, που είναι προγραμματισμένη για τις 4μμ, θα παρίσταται και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Με πρόσφατη επιστολή του προς τον ΟΗΕ, ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής είχε χαρακτηρίσει άκυρο το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της Άγκυρας και της κυβέρνησης της Τρίπολης: «Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, η οποία και αποτελεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη νομοθετική αρχή στη χώρα, δεν αναγνωρίζει το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης/συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης/Συμφωνίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Ως εκ τούτου, το κράτος της Λιβύης «απαλλάσσεται πλήρως από κάθε είδους απορρέουσες υποχρεώσεις» κατέληγε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην επιστολή του στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Προ δύο ημερών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε διαμηνύσει πως η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη για να υποστηρίξει την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Φάγεζ αλ-Σάρατζ, βάσει των όρων πρόσφατης συμφωνίας που υπογράφηκε.

«Αν η Λιβύη διατυπώσει ένα τέτοιο αίτημα, θα μπορέσουμε να στείλουμε (στρατιωτικό) προσωπικό μας, κυρίως καθώς έχουμε συνάψει μια στρατιωτική συμφωνία», δήλωσε ο Ερντογάν. Η συμφωνία «συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα και τον τομέα της ασφάλειας» υπογράφηκε στις 27 Νοεμβρίου στη διάρκεια συνάντησης των Ερντογάν και Σάρατζ στην Κωνσταντινούπόλη. Σύμφωνα με την Άγκυρα, το πρωτόκολλο αυτό «είναι μια ευρύτερη εκδοχή μιας υφιστάμενης συμφωνίας-πλαίσιο στρατιωτικής συνεργασίας» μεταξύ των δύο πλευρών και «ενισχύει τους δεσμούς ανάμεσα» στους δύο στρατούς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM
Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM
Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Ελλάδα / Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί
LIFO NEWSROOM