Νίκος Γεωργιάδης: Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής για την ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Νίκος Γεωργιάδης: Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής για την ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων Facebook Twitter
Παραγράφηκε το αδίκημα της ασέλγειας ανηλίκων για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ - EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
23

Απαλλάχτηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για την υπόθεση ασέλγειας ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Γεωργιάδης.

Ο Nίκος Γεωργιάδης που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, άκουσε σήμερα από την εισαγγελέα της έδρας ότι το αδίκημά του παραγράφηκε λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να προγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της για την εξέλιξη και λέγοντας πως, αν και η ίδια δεν το επιθυμεί, είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, την οποία υπέβαλε στο δικαστήριο η υπεράσπιση του.


Όπως επεσήμαναν και οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Γεωργιάδη, το δικαστήριο δεν μπόρεσε να προσπεράσει το ζήτημα της παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής».

Ελλάδα
23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη αντίδραση των Αιγύπτιων ψαράδων στην αίτηση αποφυλάκισης Κασιδιάρη

Ελλάδα / Η πρώτη αντίδραση των Αιγύπτιων ψαράδων στην αίτηση αποφυλάκισης Κασιδιάρη

Η δήλωση ολοκληρώνεται με αυστηρή προειδοποίηση προς τη Δικαιοσύνη, ειδικά υπό το φως της αποφυλάκισης δύο ακόμα καταδικασμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής – των Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Παππά
LIFO NEWSROOM
Δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Με φωτογραφίες του παιδιού της, καταθέτει η μητέρα της

Ελλάδα / Δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Με φωτογραφίες του παιδιού της, καταθέτει η μητέρα της

«Είμαι η μαμά της Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε στο αστυνομικό τμήμα από τον πρώην σύντροφο της», έτσι συστήνομαι από την 1η Απριλίου 2024, κατέθεσε η Δέσποινα Καλλέα
LIFO NEWSROOM