Αυστραλία: Εθελοντής πυροσβέστης κατηγορείται ότι έβαλε σκοπίμως φωτιές

Αυστραλία: Εθελοντής πυροσβέστης κατηγορείται ότι έβαλε σκοπίμως φωτιές Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Ένας νεαρός Αυστραλός εθελοντής πυροσβέστης κατηγορείται από την αστυνομία ότι εσκεμμένα έβαλε επτά φωτιές προτού βοηθήσει τους συναδέλφους του να τις κατασβέσουν.

Οι αρχές της Αυστραλίας πιστεύουν ότι αυτός ο 19χρονος πυροσβέστης έβαλε εσκεμμένα επτά φωτιές στις νότιες ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η πολιτεία αυτή της Αυστραλίας έχει πληγεί περισσότερο από καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται από τα μέσα Οκτωβρίου.

Ο άνδρας αυτός εθεάθη χθες Τρίτη το απόγευμα να κάθεται στο όχημά του κοντά στο σημείο όπου λίγο αργότερα ξέσπασε πυρκαγιά.

«Η αστυνομία θα δηλώσει στο δικαστήριο ότι το πρόσωπο αυτό έβαλε φωτιά και απομακρύνθηκε από την περιοχή προτού επιστρέψει για να τη σβήσει ως εθελοντής πυροσβέστης», επεσήμανε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ο υπεύθυνος των πυροσβεστών της Νέας Νότιας Ουαλίας Σέιν Φιτζσίμονς δήλωσε ότι ο 19χρονος αποπέμφθηκε από το σώμα των εθελοντών πυροσβεστών.

«Τα μέλη μας είναι δικαίως οργισμένα διότι οι φερόμενες πράξεις ενός ανθρώπου ενδέχεται να αμαυρώσουν τη φήμη και το δύσκολο έργο τόσων ανθρώπων», κατήγγειλε ο Φιτζσίμονς, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του νεαρού «απόλυτη προδοσία».

Από τις αρχές Οκτωβρίου έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αυστραλία εξαιτίας των πυρκαγιών ενώ εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί, όπως και 15 εκατομμύρια στρέμματα γης.

Δεκάδες εστίες εξακολουθούν να είναι ενεργές σήμερα, ανάμεσά τους και 129 στη Νέα Νότια Ουαλία. Ο κίνδυνος για την εκδήλωση νέων πυρκαγιών είναι «υψηλός» ή «σοβαρός» σε πολλές περιοχές της πολιτείας αυτής.

Περισσότεροι από 1.800 πυροσβέστες εξακολουθούν να μάχονται μέχρι σήμερα εναντίον αυτών των πυρκαγιών, εκ των οποίων 66 παραμένουν εκτός ελέγχου.

Πολλοί άνθρωποι έχουν συλληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες με την κατηγορία ότι έβαλαν σκοπίμως φωτιά, ανάμεσά τους και ένας 51χρονος άνδρας ότι οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά με στόχο να προστατεύσει την κάνναβη που καλλιεργούσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM