ΣΥΡΙΖΑ για Πολυτεχνείο: Φέτος οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνθήκες κυβερνητικής αυθαιρεσίας και καταστολής

ΣΥΡΙΖΑ για Πολυτεχνείο: Φέτος οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνθήκες κυβερνητικής αυθαιρεσίας και καταστολής Facebook Twitter
4

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης περιλαμβάνει το πρώτο για φέτος μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει πως φέτος η επέτειος γιορτάζεται «σε συνθήκες κυβερνητικής αυθαιρεσίας και καταστολής».

«Ο φετινός εορτασμός ας είναι εφαλτήριο προάσπισης της δημοκρατίας μας, διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και διεκδίκησης ενός Πανεπιστημίου ανοιχτού στο λαό και τη νεολαία», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για την 46η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στο μήνυμα καλεί «τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά και ειρηνικά στις επετειακές εκδηλώσεις και στην πορεία της 17ης Νοέμβρη».

«Στις 17 Νοέμβρη τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την κορύφωση των αντιδικτατορικών κινητοποιήσεων που οδήγησε στην πτώση της αμερικανοκίνητης χούντας των Συνταγματαρχών», αναφέρει ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ. «Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, της Νομικής και όλων όσοι υπέστησαν διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια από το χουντικό καθεστώς», προσθέτει, για να σημειώσει ότι «ο αγώνας τους για την Παιδεία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιστορία του τόπου μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σαράντα έξι χρόνια μετά, η εξέγερση του Νοέμβρη δεν είναι μια μακρινή ανάμνηση» και ότι «αποτελεί για εμάς πολύτιμη παρακαταθήκη που μας θυμίζει ότι με τη δράση μας μπορούμε να αναμετρηθούμε και να ανατρέψουμε καθεστώτα που μοιάζουν ακλόνητα». «Αντλούμε δύναμη και έμπνευση από τον αντιδικτατορικό αγώνα, ιδίως σήμερα που ζούμε την άνοδο του πολιτικού και κοινωνικού αυταρχισμού διεθνώς και στη χώρα μας», υπογραμμίζει.

Στο ίδιο πλαίσιο, κριτικής προς την κυβέρνηση, αναφέρει ότι «οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου γίνονται σε συνθήκες κυβερνητικής αυθαιρεσίας και καταστολής», καθώς «αστυνομικοί παραβιάζουν αναίτια το πανεπιστημιακό άσυλο, κακοποιούν φοιτητές και φοιτήτριες μέσα στη σχολή τους και τους συλλαμβάνουν έξω από το σπίτι τους». Προσθέτει δε πως «την ίδια στιγμή, γινόμαστε μάρτυρες μιας συστηματικής προσπάθειας συκοφάντησης των δημόσιων Πανεπιστημίων και αναθεώρησης της ιστορίας».

«Θα τιμήσουμε τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς, τους εξόριστους και τους φυλακισμένους, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για Ελευθερία, Δημοκρατία, και Κοινωνική Δικαιοσύνη», καταλήγει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Βάζει ανθρώπους να προσεγγίζουν στελέχη μας και να τους λένε "φύγε από εκεί"»

«Είναι το αποκορύφωμα του θράσους και της έλλειψης επίγνωσης να προσπαθείς να εξαπατήσεις ξανά τον κόσμο που σε έχει καταλάβει», σχολίασε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» για τον Αλέξη Τσίπρα
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πάει και αυτό το καλοκαίρι» - Το κυριακάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού

Το Μετρό Θεσσαλονίκης και ο Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, η αύξηση του ΑΕΠ, η ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, οι νέες συντάξεις χηρείας και οι χαμηλότερες τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, αναφέρονται μεταξύ άλλων, στην κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για μετρό Θεσσαλονίκης: «Ξεκινά ο σχεδιασμός της επέκτασης προς τις βορειοδυτικές συνοικίες»

Ο πρωθυπουργός παρέστη στα εγκαίνια της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά - Οι πέντε νέοι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 3 το μεσημέρι
THE LIFO TEAM
ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Πολιτική / Ελλάδα – Ιταλία: Στις 8 Σεπτεμβρίου η συμφωνία για τις δύο ιταλικές φρεγάτες FREMM

Με τη νέα συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι νομικοί, οικονομικοί και τεχνικοί όροι για την απόκτηση των δύο φρεγατών, καθώς και οι λεπτομέρειες για τη μεταβίβαση και την ένταξή τους στο Πολεμικό Ναυτικό
THE LIFO TEAM