ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Spiegel: H EE δρομολογεί κυρώσεις στην Τουρκία για τις γεωτρήσεις στη Κύπρο

Spiegel: H EE δρομολογεί κυρώσεις στην Τουρκία για τις γεωτρήσεις στη Κύπρο Facebook Twitter
0

Η ιστοσελίδα Spiegel Online δημοσιεύει άρθρο που αναφέρει πως «H EE ανοίγει το δρόμο για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία».

«Η Τουρκία συνεχίζει τις γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου. Για το λόγο αυτό οι Βρυξέλλες προτίθενται, σύμφωνα με πληροφορίας του Spiegel, να δρομολογήσουν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας. Οι πρώτες κυρώσεις ενδέχεται να επιβληθούν ήδη εντός του 2019», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Η γερμανική ιστοσελίδα παρατηρεί, επικαλούμενη διπλωμάτες διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, ότι «εκπρόσωποι των χωρών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν την Παρασκευή να καθοριστεί το απαραίτητο νομικό πλαίσιο τη Δευτέρα στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Σύμφωνα με το Spiegel Online η επιβολή κυρώσεων σε μεμονωμένα άτομα, αρχές ενός κράτους ή εταιρίες είναι το τελευταίο βήμα μιας πολυεπίπεδης διαδικασίας. Ευρωπαίοι διπλωμάτες εκτιμούν ωστόσο ότι τη Δευτέρα δεν αναμένεται να οριστεί κατάλογος με άτομα ή εταιρίες, στις οποίες θα επιβληθούν κυρώσεις, ούτε θα οριστεί σχετικό χρονοδιάγραμμα. Γνώστες της διαδικασίας στις Βρυξέλλες θεωρούν ωστόσο δεδομένο ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ληφθούν μέτρα, μιας και τίποτα δεν δείχνει ότι η Άγκυρα προτίθεται να υποχωρήσει».

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM