Β. Μακεδονία: Σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τις πρόωρες εκλογές

Β. Μακεδονία: Σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τις πρόωρες εκλογές Facebook Twitter
0

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πραγματοποιείται στα Σκόπια, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. 

Στη σύσκεψη αυτή που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα σε βαρύ κλίμα, παρουσία του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και των ηγετών όλων των μεγάλων πολιτικών κομμάτων, θα συζητηθούν αρχικά οι τελευταίες εξελίξεις. Στη συνέχεια θα εξεταστεί η πρόταση του Ζάεφ για προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας δήλωσε ότι στο πρώτο μέρος της συνάντησης ξεκαθαρίστηκε από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς η δέσμευσή τους να συνεχιστεί η πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ, έστω και μετά το βέτο που τέθηκε κυρίως από την πλευρά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Ζόραν Ζάεφ ερωτηθείς σχετικά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πότε ακριβώς θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι για το θέμα αυτό πρέπει πρώτα να υπάρξουν διαβουλεύσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα.

Πολιτικές αναλυτές εκτιμούν ότι οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, καθώς θα πρέπει αρχικά να οριστεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών.

Την ίδια ώρα, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE υψώνει τους τόνους και κατηγορεί την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα δεν έλαβε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο πρωθυπουργός της χώρας χαρακτήρισε «ιστορικό λάθος» την άρνηση των Ευρωπαίων να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM