ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Τσακαλώτος: Ταξική μεροληψία υπέρ των πολύ πλουσίων το προσχέδιο προϋπολογισμού

Τσακαλώτος: Ταξική μεροληψία υπέρ των πολύ πλουσίων το προσχέδιο προϋπολογισμού Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Για «ταξική μεροληψία» έκανε λόγο ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει ότι «στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που η ΝΔ κατέθεσε στην Κομισιόν αποτυπώνεται με τον πιο εμφανή τρόπο η ταξική της μεροληψία».
Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είναι «72 ευρώ αύξηση για το φτωχότερο 10%» και «353 ευρώ αύξηση για το πλουσιότερο 10%», σχολιάζοντας ότι «το εισόδημα των πολύ πλουσίων θα αυξηθεί 5 φορές παραπάνω από όσο των πολύ φτωχών». «Σε κάθε περίπτωση δηλαδή, φοροελαφρύνσεις για τους λίγους, συνέχιση της λιτότητας για τους πολλούς», σημειώνει.

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι πρόκειται για «αντίστροφη εικόνα από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ όπου για το έτος 2019, σύμφωνα με τα πραγματοποιθέντα όπως αυτά αποτυπώνονται στο προσχέδιο του 2020, οι μεγαλύτερες αυξήσεις ήταν για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα». Όπως υπογραμμίζει «η αύξηση στα εισοδήματα των πολιτών το 2019 αποδείχθηκε πολύ μεγαλύτερη από ό,τι προβλεπόταν».


Ακόμα, αναφέρει ότι «ο προϋπολογισμός του 2019 που είχε καταθέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι είχε πολύ πιο συντηρητικές προβλέψεις από αυτές που πραγματοποιήθηκαν, προέβλεπε σαφώς ότι οι μεγάλοι ωφελημένοι θα είναι τα χαμηλά και μεσαία στρώματα». Έτσι, συνεχίζει, «μέσα στο 2019 -την οικονομική πολιτική του οποίου καθόρισαν απόλυτα τα οικονομικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ- όλα τα εισοδηματικά κλιμάκια παρουσίασαν αύξηση. Αυτή η αύξηση ήταν σημαντικά μεγαλύτερη για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα και ποσοστιαία μειωνόταν όσο υψηλότερο ήταν το εισόδημα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
1

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Να ομονοούμε στα προφανή, η αντιπολίτευση επενδύει σε επαναστατική γυμναστική

Αποσαφήνισε ότι η διαφύλαξη της τάξης παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η συντήρηση και ο καθαρισμός του μνημείου στο Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κλασικές ανοησίες, εκ του ασφαλούς, ενός αριστερού της Εκάλης. Τα τελευταία 100 χρόνια το κράτος τιμωρούσε ανελέητα τους "πλούσιους", δηλαδή αυτούς που αναγκαστικά δηλώναν το εισόδημά τους. Τυχόν ελάφρυνση φυσικά και θα φέρει, σε απόλυτα νούμερα, μεγαλύτερα ποσά στους "πλούσιους". Πως δηλαδή - να πάρει πχ επιστροφή φόρου €1000 ένας που δηλώνει 5000 το χρόνο ενώ ένας που δηλώνει 10.000 να πάρει επιστροφή €100; Δηλαδή ξανά-μανά την ελάφρυνση του φτωχού να την πληρώσει ο δήθεν πλούσιος;