Γυναίκες κατηγορούν τον Τζέιμς Φράνκο για σεξουαλική εκμετάλλευση σε μαθήματα υποκριτικής

Γυναίκες κατηγορούν τον Τζέιμς Φράνκο για σεξουαλική εκμετάλλευση σε μαθήματα υποκριτικής Facebook Twitter
2

Ο ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο είναι πρωταγωνιστής μιας νέας δίκης καθώς κατηγορείται πως η σχολή του εκμεταλλευόταν σεξουαλικά γυναίκες.

Στη μήνυση που κατατέθηκε στο Λος Άντζελες, η Sarah Tither-Kaplan και η Toni Gaal ισχυρίζονται ότι η σχολή υποκριτικής του Φράνκο, επέτρεψε σε αυτόν και στους άνδρες συνεργάτες την ευκαιρία να προσφέρουν ενδεχόμενους ρόλους μέσω ακατάλληλης συμπεριφοράς, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο σταρ ο οποίος διδάσκει σε μια σχολή που ονομάζεται Studio 4, με υποκαταστήματα στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, φέρεται σύμφωνα με την μήνυση να κατηγορείται μαζί με τον συνεργάτη Vince Jolivette. Οι δύο γυναίκες είχαν γραφτεί σε μάθημα στο Λος Άντζελες με μηνιαία δίδακτρα 300 δολάρια. Υπήρχαν επίσης masterclasses, με μια τάξη ειδικά για ερωτικές σκηνές. Η μήνυση ισχυρίζεται ότι οι φοιτητές έπρεπε να κάνουν οντισιόν για την τάξη, με ερωτικές σκηνές οι οποίες καταγράφονταν σε βίντεο για να τα δει ο Φράνκο. Επίσης, οι μαθητές καλούνταν να υπογράψουν πως παραχωρούν τα δικαιώματα χρήσης για το υλικό.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι ο Φράνκο και οι συνεργάτες του είχαν ακατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά προς τις γυναίκες με πρόφαση την εξουσία τους ως καθηγητές. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των ακροάσεων, «συχνά νεαρές γυναίκες υποχρεώνονταν σε προσομοιώσεις σεξουαλικών πράξεων που υπερβαίνουν τα πρότυπα της βιομηχανίας», λένε οι δύο φοιτήτριες.

Η μία από τις δύο γυναίκες ισχυρίστηκε ότι δεν της επιτράπηκε να συμμετάσχει στην τάξη των σεξουαλικών σκηνών όταν εξέφρασε την ανησυχία της μετά την ακρόαση, ενώ η άλλη υποστήριξε ότι η συμμετοχή της, την έκανε να κερδίσει ρόλο σε μια από τις ταινίες του Φράνκο η οποία περιλαμβάνει πολλές ερωτικές σκηνές και ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει.

Το 2018, ο Φράνκο κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακομεταχείριση από πέντε γυναίκες. Η τωρινή αγωγή ζητά αποζημίωση και επιστροφή οποιωνδήποτε ηχογραφήσεων και βίντεο. Οι δύο γυναίκες λένε ότι ελπίζουν ότι με την αγωγή τους θα κάνουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν. Οι εκπρόσωποι του Φράνκο δεν έχουν σχολιάσει ακόμη.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί η Νίνα Σιμόν ακούγεται ακόμη σαν απειλή

Πολιτισμός / Γιατί η Νίνα Σιμόν ακούγεται ακόμη σαν απειλή

Με αφορμή την 60ή επέτειο του I Put a Spell on You και τις νέες κυκλοφορίες που ξαναφέρνουν τη Νίνα Σιμόν στο προσκήνιο, αξίζει να θυμηθούμε ότι δεν ήταν απλώς μια μεγάλη φωνή της τζαζ, της σόουλ ή του τραγουδιού διαμαρτυρίας. Ηταν η καλλιτέχνις που έκανε την αλήθεια να ακούγεται πιο επικίνδυνη από κάθε πόζα, και γι' αυτό η παρουσία της παραμένει ανήσυχα ζωντανή.
THE LIFO TEAM
Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Πολιτισμός / Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Η έκθεση Bellezza e Bruttezza στο Bozar των Βρυξελλών, που παρουσιάζεται έως τις 14 Ιουνίου, δείχνει ότι η δυτική ιδέα του ωραίου δεν γεννήθηκε μόνη της. Χτίστηκε απέναντι στο γήρας, τη γελοιότητα, την παραμόρφωση και το σώμα που θεωρήθηκε «λάθος». Κι έτσι μια μεγάλη έκθεση για την Αναγέννηση μιλά τελικά και για το βλέμμα που κουβαλάμε ακόμη.
THE LIFO TEAM
Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Πολιτισμός / Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω σε νέο μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα από το Λούβρο, τη διάσημη υπόθεση που μετέτρεψε τον πίνακα σε παγκόσμιο φαινόμενο
THE LIFO TEAM
Λίνα Μενδώνη: Προχωρά ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Επιγραφικού Μουσείου

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Προχωρά ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Επιγραφικού Μουσείου

«Ο συνολικός επανασχεδιασμός των εκθέσεων των δύο Μουσείων, βάσει και της επέκτασης-αναβάθμισης του κτηριακού συγκροτήματος θα αποδώσει ένα σύγχρονο μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας», τόνισε η υπουργός, Λίνα Μενδώνη
THE LIFO TEAM
Το ACID των Καννών ανακοίνωσε 9 «τολμηρές» ταινίες – με δύο σκηνοθέτες από το Ιράν

Πολιτισμός / Το ACID των Καννών ανακοίνωσε 9 «τολμηρές» ταινίες – με δύο σκηνοθέτες από το Ιράν

Η παράλληλη ενότητα των Καννών που έχει ταυτιστεί με την ανάδειξη νέων δημιουργών ανακοίνωσε το φετινό της πρόγραμμα με εννέα ταινίες από το Ιράν, την Ελβετία και τη Γαλλία. Το ACID επιμένει και φέτος σε πιο τολμηρές και λιγότερο προβλέψιμες επιλογές.
THE LIFO TEAM
Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Χοακίν Φίνιξ ανάμεσα στους 1.000 καλλιτέχνες που αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount–Warner

Πολιτισμός / 1.000 καλλιτέχνες αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount–Warner

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και παραγωγοί του Χόλιγουντ υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή κατά της συγχώνευσης Paramount και Warner Bros. Discovery, λέγοντας ότι το deal θα κάνει τη βιομηχανία πιο κλειστή και πιο ασφυκτική για δημιουργούς και εργαζομένους.
THE LIFO TEAM
Η Μπιόρκ ξεκαθαρίζει το τοπίο: το νέο άλμπουμ της έρχεται το 2027

Πολιτισμός / Η Μπιόρκ ξεκαθαρίζει το τοπίο: το νέο άλμπουμ της έρχεται το 2027

Η Μπιόρκ διέψευσε ότι το echolalia είναι ο τίτλος του επόμενου δίσκου της και εξήγησε ότι πρόκειται για το όνομα της νέας της έκθεσης στην Εθνική Πινακοθήκη της Ισλανδίας. Εκεί θα παρουσιαστεί μια εκδοχή νέου τραγουδιού, ενώ το ολοκληρωμένο άλμπουμ αναμένεται το 2027.
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΙΝΟ ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ

Πολιτισμός / Ο Γκουαντανίνο υπερασπίζεται τον Σαλαμέ: «Πώς μπορεί ένα σχόλιο να εξελιχθεί σε παγκόσμια αντιπαράθεση;»

Ο Ιταλός σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών υπερασπίστηκε τον νεαρό ηθοποιό αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την όπερα και το μπαλέτο που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Θα την πω την κακία μου πρωί πρωί...Η μία έχει ενδοιασμούς και δεν την αφήνουν να παρακολουθήσει την τάξη. ΟΚ ίσως είναι ύποπτο, σου λέει αυτή θα μας δημιουργήσει πρόβλημα.Η άλλη που πήγε στην τάξη και πήρε και ρόλο τι ζόρι τραβάει;Δηλαδή για να επιλεγεί κάποιος ηθοποιός για ερωτική ή άλλη σκηνή, δεν θα έπρεπε να δουν οι συντελεστές εάν μπορεί να ανταπεξέλθει; Εάν χρειάζεσαι στο έργο σου γυναίκα τύπου Belucci, θα προσλάβεις Kidman;Πού να μην τους εξηγούσαν και τι παίζει με τη συγκεκριμένη τάξη δηλαδή...Για να μην σχολιάσω το 'υπερβαίνουν τα πρότυπα της βιομηχανίας' που λένε οι φοιτήτριες...
Ο Φρανκο ειχε "σχολειο" και καλα ηθοποιιας στο οποιο αναγκαζε τις μαθητριες να κανουν συνεχως προβες ερωτικων σκηνων και τις ανταλλαζε με φιλαρακια του ηθοποιους κλπ. Οταν εσκασε το #metoo κι αφου πολυ πιο πριν ειχε φαει σφαλιαρες, το'κλεισε κι απο τοτε το παιζει μαγκας. Ψαξτο πρωτα, πριν πεις την πεις την ..κια σου