Ο αρχιτέκτονας Rem D Koolhaas σχεδίασε τις πρώτες unisex ψηλοτάκουνες μπότες

Ο αρχιτέκτονας Rem D Koolhaas σχεδίασε τις πρώτες unisex ψηλοτάκουνες μπότες Facebook Twitter
Τα παπούτσια παρουσιάστηκαν στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης και θα κυκλοφορήσουν στην αγορά σε περιορισμένο αριθμό κομματιών, τόσο σε γυναικεία όσο και σε αντρικά μεγέθη και θα κοστίζουν από 485 έως και 566 δολάρια.
1

Η United Nude, ολλανδική εταιρία υποδημάτων με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα Rem D Koolhaas και το μοντέλο Shaun Ross σχεδίασε ένα σχέδιο για ψηλοτάκουνη μπότα η οποία έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της μόδας.


Ο Ross, γνωστός για το ακτιβιστικό του έργο πάνω στην gender fluid μόδα και ο χαρισματικός στυλίστας Roman Sipe σχεδίασαν αυτές τις μπότες ως μέρος του unisex πρότζεκτ τους, οραματιζόμενοι ότι τα παπούτσια αυτά θα σπάσουν το στερεότυπο ότι τα τακούνια προορίζονται μόνο για τις γυναίκες και ότι θα μπορούν να φορεθούν από τον οποιονδήποτε.


Η συνεργασία αυτή του Shaun Ross με τη United Nude για την ψηλοτάκουνη μπότα για γυναίκες και άνδρες φέρνει κοντά δύο μεγάλες δυνάμεις –μια καινοτόμα εταιρεία παπουτσιών και μια εκκεντρική προσωπικότητα– με σκοπό, όπως δηλώνει η εταιρεία στην περιγραφή του προϊόντος, να δημιουργηθεί μία νέα γενιά στυλ που θα γιορτάζει τη διαφορετικότητα.

Ο αρχιτέκτονας Rem D Koolhaas σχεδίασε τις πρώτες unisex ψηλοτάκουνες μπότες Facebook Twitter


Βγαίνουν σε δύο σχέδια και κατασκευάζονται είτε με άσπρο είτε με μαύρο δέρμα υψηλής ποιότητας. Στο πρώτο σχέδιο η μπότα αγκαλιάζει το πόδι μέχρι τον αστράγαλο ενώ στο δεύτερο φτάνει μέχρι και τη γάμπα. Το πίσω μέρος του παπουτσιού διαθέτει ένα γεωμετρικό ορθογώνιο τακούνι 8,25 εκ. με μία φουτουριστική μεταλλική λεπτομέρεια, στο πλάι βρίσκεται το φερμουάρ και στο μπροστινό τμήμα καταλήγει σε μία μοντέρνα τετραγωνισμένη μύτη.


Τα παπούτσια παρουσιάστηκαν στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης και θα κυκλοφορήσουν στην αγορά σε περιορισμένο αριθμό κομματιών, τόσο σε γυναικεία όσο και σε αντρικά μεγέθη και θα κοστίζουν από 485 έως και 566 δολάρια.

Ο αρχιτέκτονας Rem D Koolhaas σχεδίασε τις πρώτες unisex ψηλοτάκουνες μπότες Facebook Twitter
Ο αρχιτέκτονας Rem D Koolhaas σχεδίασε τις πρώτες unisex ψηλοτάκουνες μπότες Facebook Twitter
Ο αρχιτέκτονας Rem D Koolhaas σχεδίασε τις πρώτες unisex ψηλοτάκουνες μπότες Facebook Twitter
Μόδα & Στυλ
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιρζινί Βιάρ: Το σφάλμα (ή η αμαρτία) να μην είσαι σταρ στη μόδα

Βιβλίο / Βιρζινί Βιάρ: Το θανάσιμο αμάρτημα του να είσαι αόρατη στη μόδα

Η πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια της Chanel έγραψε ένα βιβλίο για να υπερασπιστεί τα πέντε χρόνια της δημιουργικής της πορείας. Αντί, όμως, να ενισχύσει τη θέση της, επιβεβαίωσε την έλλειψη πάθους που τη χαρακτηρίζει, καθώς και την αδυναμία της να εμπνέει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ενώ το Παρίσι καιγόταν, στα σόου λάνσαραν το νέο γκλάμουρ

Μόδα & Στυλ / Ενώ το Παρίσι καιγόταν, στα σόου λάνσαραν το νέο γκλάμουρ

Celine, Givenchy, Chanel και Dior παρουσίασαν τις συλλογές τους για το καλοκαίρι του 2027, αναδεικνύοντας καθαρές γραμμές, καινοτόμα υλικά και μια νέα αστική κομψότητα που ρισκάρει με το χρώμα και αλλάζει τους κανόνες.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Το Hey, Beauty! βάζει περισσότερη ομορφιά στην καθημερινότητά σου

Μόδα & Στυλ / Το Hey, Beauty!, εκτός από το νεσεσέρ σου, θα κάνει όμορφη και τη μέρα σου

Προϊόντα για τα χείλη, hair pins, κλάμερ, charms, χτένες, αλλά και μεγάλες, βολικές tote bags είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα του brand που ανεβάζουν την ντοπαμίνη και σε κάνουν να χαμογελάς.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
«Σπάρτακος» ή «Μέγας Αλέξανδρος»: Όλα όσα είδαμε στα αρχαιοελληνικά καλλιστεία

Μόδα & Στυλ / Σπάρτακος ή Μέγας Αλέξανδρος; Τι έγινε στα αρχαιοελληνικά καλλιστεία

Βρεθήκαμε στο Άλσος Βεΐκου, σε έναν Διαγωνισμό Ομορφιάς γεμάτο αρχαιοελληνικούς μανδύες, χιτώνες, πομπές με δάδες, δισκοβόλους, αμφορείς και αγόρια και κορίτσια που αποδεικνύουν πως το αθάνατο ελληνικό κάλλος, ως φαίνεται, επιζεί.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Γιατί έχουμε εθιστεί στην αγορά αρωμάτων;

Μόδα & Στυλ / Γιατί αγοράζουμε τόσα πολλά αρώματα;

Από τα πανάκριβα extraits μέχρι τα πιο οικονομικά αρώματα «τύπου», οι επιλογές μοιάζουν σχεδόν αμέτρητες. Η υπόσχεση μιας μικρής πολυτέλειας τροφοδοτεί μια ολόκληρη βιομηχανία, από την οποία φαίνεται πως δεν χορταίνουμε ποτέ.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ

σχόλια

1 σχόλια